Veteriner Hekim Ertuğrul Tunçel, merkezin mevsim koşullarına uygun bakım ve düzenleme çalışmalarından geçtiğini belirterek, barınaktaki hayvanlara büyük bir özveri ve hassasiyet içinde yaklaştıklarını, onların gıda, temizlik, hijyenik ortam ve sağlık durumlarının profesyonel şekilde takip edildiğini kaydetti.
Yakın zamanda yapımına başlanacak çevre ve teknik alt yapısıyla tam donanımlı yeni hayvan bakım evi ile doğadaki canlılara saygı ve sevgi beslediğini açık şekilde ifade eden Beylikdüzü Belediyesi, şu anın koşullarını daha da iyileştirmek için harekete geçti. Beylikdüzü Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi’nde barınan hayvanların kış mevsimi boyunca değişen hava şartlarına ayak uydurabilmeleri adına diğer müdürlüklerin de desteği sayesinde birçok düzenleme yapılıyor.
Tüm Kulübeler Bakımdan Geçirildi
Öncelikle yoğun yağışlarda hayvanların sıkıntı çekmemesi için zemin ve toprak düzenleme çalışmaları hızla sürüyor. Barınaktaki tüm kulübeler elden geçilerek bakım, temizlik ve tamirleri yapılıyor. 4 veteriner hekim, 2 teknikerin çalıştığı merkez, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez detaylı bir şekilde geziliyor ve hayvanların sağlık kontrolleri yapılıyor. Kışın hayvanlara verilen yemek miktarı daha da arttırılıyor. Bilhassa hayvanların beslenme alışkanlıklarında titizlik içinde davrandıklarını belirten Veteriner Hekim Tuncel, gerek gönüllülerin gerekse fabrika, okul ya da çeşitli kurumların yoğun şekilde gıda takviyesinde bulunduklarını vurguladı.
Takip Altındalar…
Normal süreçte çeşitli nedenlerle bakım merkezinde toplanan hayvanlar, ilk aşamada kısırlaştırma işlemlerinden sonra tedavi altına alınarak, kuduz aşısı yapılıyor, kulak küpesi ve deri altı mikroçip takılıyor. Gerekli tedavi ve bakım uygulamaları tamamlandıktan sonra ise hayvanlar, alındıkları doğal ortamlara geri bırakılıyor. Ancak hasta, zayıf, aciz ve fiziksel engeli olan hayvanlar, kalıcı barınak hizmeti görüyor. Beylikdüzü Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Evi’nde 2014 yılında yaklaşık olarak 700 hayvana kuduz aşısı yapılırken, 560 hayvan kısırlaştırma ameliyatından geçti. 240’a yakın hayvan da sahiplendirildi. Hayvansever vatandaşların merkezi ziyaret ederek, hayvan sahibi olabilmeleri için ise bazı şartları yerine getirmeleri önem taşıyor.
.