İstanbul'da Yaşayan Çerkesler bir arada

Kurulduğu süre daha birinci yılını yeni dolduran İstanbul Çerkes Derneği, değişik alanlarda yaptığı çalışmalarla renkli, coşkulu ve unutulmaz programlara imza atıyor.

 Çerkes Derneği, İstanbul'da Yaşayan Çerkeslere yoğun Programlar İle Hizmete Devam Ediyor!



Güngören-Merter'de, geniş ve konforlu-ulaşımı da çok rahat bir yerde, geçen yıl Ocak Ayı'nda, işadamı Halis Din'in başkanlığında kurulan dernek; 
Çerkescenin öğretilmesi, 
Çerkes halk danslarının yaşatılması,
Xabze adı verilen temel değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması,
öğrencilerin okul başarısının arttırılması, 
İstanbul'da yaşayan Çerkeslerin birbiri ile tanışıp kaynaştırılması,
Hem Türkiye'de, hem anayurt Çerkesya'da (Kuzey Kafkasya), hem de Çerkeslerin yaşadığı her ülkede Çerkesler arasında yardımlaşma ve dayanışma adına ilişkilerin güçlendirilmesi,
Atalarına uygulanan ve bir milyonda fazla insanın soykırım ve sürgüne uğratıldığı 21 Mayıs 1864 tarihini belleklere kazınması,
Türkiye'de yaşayan Çerkeslerin anavatanlarına dönüşleri için çalışmaların yapılması,
gibi amaçlarla birçok alanda çalışmalarına aralıksız devam ediyor...
Derneğin kurs ve programları arasında; Çocuklar ve gençler için ayrı ayrı Çerkes Halk Dansları kursu, çocuklar ve yetişkinler için iki ayrı anadil öğretim kursu, akardeon ve mızıka çalmak isteyenler için pşınavo kursu, müzik ve derleme grubu, aylık söyleşi ve seminer programları, her ayın ikinci pazarı kahvaltı ve tanışma programı, her ayın son cumartesi akşamı tanışma ve kaynaşma gecesi, bayramlaşma programları, doğum günü süprizleri, konuk ağırlamaları ve diğer Çerkes kurumları ile ortak toplantılar  vs birçok program yer almaktadır.Bu alanlardaki çalışma ve programlarla da basında sıkça ses getirmektedir.
Aynı zamanda, Dünya Çerkesleri Dayanışma Komitesi(DÇDK)'nin de kurucuları arasında yer alan İstanbul Çerkes Derneği, Suriye'deki iç savaşın başladığı ilk günden beri oradaki yüz bin civarındaki Çerkes'e sahip çıkılması adına da birçok çalışmayı yaptı ve diğer kurumların bu alandaki çalışmalarına destek verdi.
İstanbul'daki büyük alışveriş merkezlerinde, ''Çerkes Halk Dansları Gösterisi'' ile tanıtım programları da düzenlemiş olan dernek; metrobüs-tramway ve otobüs duraklarında da çalışmalarını tanıtıcı çalışmalar içinde olmuştur.
Radikal Gazetesi'nden yazar ve araştırmacı Fehim Taştekin, gazeteci Fuat Uğur, mimar ve yazar Yalçın Karadaş, hukukçu ve yazar Hulusi Üstün, Bilgi Üniversitesi'nden akademisyenler Prof. Dr. Ayhan Kaya ve Doç. Dr. Şamil Erdoğan, öğretim görevlisi ve yazar Doç. Dr. Fethi Güngör, Çerkes Aşkı isimli kitabın da yazarı Halit Kakınç,Radikal Gazetesi'nden yazar ve öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ferhat Kentel,  araştırmacı yazar Dr. Necdet Hatam, gibi birçok isim derneğe söyleşilerde konuk olmuş ve verdikleri bilgilerle derneğin üyelerini aydınlatmışlardır.

Yine, dünyaca ünlü, aslen Suriyeli ve Çerkes olan, İslam alimi ve akademisyen Cevdet Said bu hafta, cumartesi akşamı dernek binasında (06.04.2013) güzel bir söyleşi gerçekleştirecek.
Abdurrahman Nafiz Gürman Mahallesi, Kınalıtepe Sokak, Sabri İş Merkezi, 4. katta yer alan ve;
14 Nisan 2013'te olağan genel kurul sonrasında yeni yönetim kurulu kadrosunu belirleyip çalışmalarına devam edecek olan İstanbul Çerkes Derneği, imza attığı o güzel ve coşkulu programlar ile tüm Çerkeslerin gururu olmaya da özen gösterecektir.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yurt Haber Haberleri