3 GÜN BOYUNCA KURUTULUYOR
Arpaçay ilçesinin Dağköy'ünde yaşayan 68 yaşındaki Şevki Kaplan, 42 kazı kesip tüylerini yolduktan sonra kurutmak için telefon direğine astı. Şevki Kaplan kazları 3 gün boyunca direkte asılı bıraktıklarını daha sonra tuzlayıp sakladıklarını söyledi.
"EN UCUZ KAZ 100 LİRA"
Kazları, özel olarak yaptırdıkları ve dışarı koydukları ahşap sandıkların içinde kış boyunca muhafaza ettiklerini belirten Şevki Kaplan, "Kar yiyen kazın eti çok lezzetli olur. İlk karın yağmasının ardından kazları kestik ve kışa hazırladık. Kazları kestikten sonra tüylerini ayıklayıp kar suyuyla yıkıyoruz. Bir gün dinlendirdikten sonra da kurutuyoruz. Kış boyunca istediğimiz zaman pişirip yiyoruz. Kaz eti Kars'ta her ailenin sofrasının vazgeçilmezidir. Hatta gurbetteki akrabalarımıza bile kurutulmuş kaz eti gönderiyoruz. Kazın bakımı oldukça zor. En ucuz kaz 100 lira" diye konuştu.