''1 Kasım'dan sonra Meclis'ten 5. parti çıkabilir''

''1 Kasım'dan sonra Meclis'ten 5. parti çıkabilir''
Ankara kulislerinde AKP’nin tek başına iktidar olamaması durumunda Ahmet Davutoğlu’nun liderliğinin tartışmaya açılacağı ve partiden kopmaların yaşanarak, Ali Babacan başkanlığında yeni bir parti kurulabileceği konuşuluyor.
 MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ''1 Kasım'dan sonra Meclis'ten 5. parti çıkabilir'' sözleri siyaseti arenayı hareketlendirdi.
11 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ise bu oluşuma dışarıdan destek vereceği, bizzat içinde yer almayacağı vurgulanıyor. 1997′de de Refahyol hükümetine tepki olarak istifa eden bir grup DYP milletvekili, Hüsamettin Cindoruk başkanlığında ”Şemsiye Partisi” Demokrat Türkiye Partisini (DTP) kurmuş ve Refahyol’un yerine Mesut Yılmaz başkanlığında 55. hükümet oluşmuştu.

OLAĞANÜSTÜ KONGRE

AKP’de kapalı kapılar ardından yapılan toplantıda parti yöneticilerinin görüşlerinin ortaya dökülmesi ile su yüzüne çıkan sıkıntı 1 Kasım seçimleri için de gerginlik yarattı. 1 Kasım’da AKP 276’yı bulamazsa ‘’Olağanüstü kongre seslerinin’’ yükselmesi bekleniyor.

İstanbul’da Ehlibeyt Vakfının toplantısında 11 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Bakan Hüseyin Çelik ve Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç’ın bir araya gelmesi, yeni oluşumların da habercisi olarak nitelendi. Ancak bu oluşumda Gül’ün bizzat devrede olmayacağı Başbakan eski yardımcısı ve AKP adayı Ali Babacan başkanlığında bir oluşumun hedeflendiği belirtiliyor.

KAYALAR DA HAZIRLANIYOR

Bu arada seçimlerde Yozgat’tan bağımsız aday olan eski Bakan Lütfullah Kayalar’ın da halen tabela partisi olan Anavatan’ı yeniden canlandırıp harekete geçeceği belirtiliyor. Aralarında eski bakanların da bulunduğu çok sayıda eski milletvekili dün Ankara’daki Büyükhanlı otelde bir araya gelerek Kayalar’a destek ve yeni oluşumlar için mücadele kararı aldı.

BABACAN’IN ÇIKIŞLARI

Babacan’ın son dönemdeki çıkışları da yeni oluşum için ‘’Sinyal’’ olarak yorumlanıyor. Yerli araba konusunda ‘’Yüzde yüz yerli olmaz’’ diyen Babacan, dün de ve hukuk sistemindeki zafiyete de dikkat çekti ve ‘’ Yeni reformlar inşa etmek gerekiyor. Sadece ekonomi alanında değil, yargı alanında da. Gerçek anlamda bir hukuk devleti olması Türkiye için çok önemli. Aksi halde ekonomi de ne yaparsanız yapın hukuk ayağı zayıfsa yeterince yatırım olmuyor o ülkede’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.