Sanatçılara kapımız açık
Ressam Hatice Aras’ın cam altı resimleri sergisi ‘Curcuna’nın açılışı, Beylikdüzü Belediye protokolü ve İstanbullu sanatseverlerin katılımıyla Galeri Bedri Rahmi’de yapıldı. Serginin açılışında, Beylikdüzü Belediyesi’nin sanatseverleri, nitelikli sergilerle buluşturmaya devam ettiğini söyleyen Beylikdüzü Belediyesi 1.Başkan Vekili Serdal Mumcu, Hatice Aras’a günün anısına plaket ve çiçek takdim etti. Cam altı tekniğiyle yapılmış 43 resim ile 6 cam heykelden oluşan ve 20 Mart’a kadar ziyaret edilebilecek sergide, sanatseverler, unutulmaya yüz tutmuş bir zanaat olan cam altı tekniğiyle yapılmış resimlerin en güzel örneklerini görme şansına sahip olacaklar.
Aras'a teşekkür etti
‘Curcuna’ adlı cam altı resimleri sergisinin açılışında yaptığı konuşmaya, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın selam ve sevgilerini ileterek başlayan Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkan Vekili Serdal Mumcu “Açılışını yaptığımız bu sergi, çok fazla görebileceğimiz sanat çalışmalarından değil. Bu güzel sanat eserleriyle bizi buluşturan Ressam Hatice Aras’a çok teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmasında, sanata ve sanatçıya önem veren bir belediye olduklarının altını çizen Başkan Vekili Serdal Mumcu, “2014 yılından bu yana, Beylikdüzü, kendi bölgesinde bir yıldız gibi parladı ama hep birlikte göreceğiz ki bu beş yıl içerisinde, bütün İstanbul, tüm Türkiye ve Dünya çapında parlamaya başlayacak. Sanat, spor ve insana dair her şeyde. Sanata ve sanatçıya verdiğimiz önemden kimse şüphe etmesin.” şeklinde konuştu.
Onur duyuyorum
Ressam Hatice Aras ise “Mekan ve salon çok güzel, Burada olmaktan büyük mutluluk, keyif ve onur duyuyorum. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’a, serginin açılmasında emeği geçen herkese, sanatı bu şekilde destekledikleri için teşekkür ediyorum.”diye konuştu. Sergiye katılan sanatseverlere, sanat geçmişi ve eserlerini yaptığı teknik hakkında bilgi veren Hatice Aras, “Cam altı tekniğinin bir okulu yok. Zanaat haline gelmiş, uzun yıllar zanaat olarak kalmış, çok fazla gelişme gösterememiş bir zanaat. Ben, öğrencilerime öğretirken her şeyi deneyimleyerek öğrendim, bunu hayata geçirdim ve çok sevdim camın o parlak, kaygan, ışıltılı yüzeyini. Cam altı deyince camın arkasına yapıştırılmış bir şey yok. Tamamıyla camın ters tarafından boyanması şeklinde yapılıyor” diyerek sözlerini noktaladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.