Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, “Bugüne kadar, siyaseten birbirimizi kırmayalım, dostluklarımızı bitirmeyelim diyordum. CHP kanadının özellikle satışlar ile ilgili mesnetsiz iddiaları var. Bunların sırf siyaset olsun diye söylüyorlar. Çünkü tamamı yalan, dolan. Bu satışların hikayesini en iyi bilenler bugün öylesine kıvıra kıvıra anlatıyorlar ki bizler ve Çatalca halkı şok yaşıyoruz. Diyorum ya bunların hayatı yalan" tepkisini gösterdi.
31 Mart yerel seçimlerine sadece 3 gün kaldı. Yoğun bir seçim çalışması gerçekleştiren Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, 5 yı9llık görev süresi boyunca yaptığı çalışmaları anlatıyor. Bugüne kadar siyasi söylemlerden uzak duran Üner Damga'ya yaptığı açıklamada, “Bunlar iyice zıvanadan çıktı. Biz yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatırken, onlar gerçekle alakası olmayan ve tamamen sallama bilgiler ile Çatalca halkını kandıracaklarını sanıyorlar. Tutturmuşlar satışta, satış. İş satışa gelecekse eğer, bunlar Çatalca'nın Çatalca Belediyesinin tek akaryakıt lejantı bulunan, yani halk dilinde benzinlik yerini batan geminin malı misali sattılar. Terminal yapacağız diyorlarmış. Yahu siz değil misiniz, Çatalca'nın göbeğinde, çarşının tam ortasında bulunan tüm bu Çatalcalıların bildiği otobüs terminalini borca karşılık satan? Siz değil misiniz oradaki üç parseli de tek bir kişiye satan? Siz değil misiniz Çatalca'nın Hadımköy'de olan arsalarını satan? Siz değil misiniz bu ilçenin 34 parselini borçlara karşılık müteahhitlere satan? Hadi bunları sattın! Çatalca halkına soruyorum şimdi, bu adamlar bu kadar yer sattı. Her yıl 5 milyon, 5 milyon bankalardan krediler çektiler. Herkes elini vicdanına koysun. Bu adamlar bu ilçeye ne yaptı? Bir tane, bu da benim eserim diyecekleri ne var Allah aşkına! Bu kadar yer sattın da ne yaptın demezler mi sandınız? Hadi yapmadın! 25 milyon dolar borcu nasıl yaptın? Çıkalım sokağa, mahalle mahalle gezelim. Bunu da biz yaptık desinler. Yok. Ben söyleyeyim ne yaptıklarını. 10 yıl boyunca, sattılar, yediler ve yattılar” tepkisini gösterdi.
Bunların hayatı yalan!
İzzettin Mahallesi'nde bulunan, 2010'lu yıllarda Biyomedikal Meslek Lisesi olacak denilerek bir firmaya tahsis edilen ve sadece bir tane kaba inşaatı tamamlanan 192 ada 95 parselde bulunan 88 bin 244 metrekarelik alanının Araplara satıldığı iddialarının da elindeki belgelerle çürüdüğünü söyleyen Mesut Üner, “Diyorum ya bunların hayatı yalan. Bu yerin hikayesini en iyi bilenler bugün öylesine kıvıra kıvıra anlatıyorlar ki bizler ve Çatalca halkı şok yaşıyoruz. Bir yer düşünün ve İzzettin'in en değerli yerlerinden bir tanesi. Bila bedel! Bila bedel ne demek. Bedava. Beleş. Peşkeş çekmek demek. Yahudi bir iş adamı geliyor, ben okul yapacağım diyor. Ve sen de hemen veriyorsun. Bugün bir kardeş, diğer bir kardeşe bir metrekare yer verirken bile bedava vermiyor. O günlerde biz bu işin altında var bir çapanoğlu derken boşa söylememişiz. Adamların derdi şak diye önümüze çıktı yahu. 2014 seçimleri bitti. Bir baktık ki, muhtarlığa bir yazı gelmiş. Ne diyor yazıda, Efendim bu parsele biyomedikal okul yapılacakmış da karşısındaki 400 dönüm mera arazisinin vasfını kaybettiğini köy halkı onaylarsa oralara da fabrikalar yapılacakmış. Dert orda ortaya çıktı” açıklamasını yaptı.
Okul yapmak bahaneydi
İlgili firmaya 90 dönümün peşkeşin yetmediğini dile getiren Üner, “Orada okul yapmak bahaneydi. Karşıda 400 dönüm araziye babalar gibi fabrikalar yapacak, bedavadan 400 dönüm mera arazisi vardı. Ama yemedi. İzzettin halkı ayaklandı. O dönemde Çatalca'daki gazeteci arkadaşlar kıyameti kopartmasa, vatandaş ayaklanmasa, bunlar 400 dönümü de peşkeş çekeceklerdi. Ama, Allah ayaklarına, ellerine doladı. Çok şükür. Gelelim bizle ilgili yalan iddialarına. Araplara satmışız. Yetim Vakfı nedir? Yetim Vakfı adı üstünde yetimlerin eğitim yuvasıdır. Öz be öz Türk kuruluşu olmakla beraber bu yeri aldıktan sonra yerin tapusunu da burada bir okul, yurt yapmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışladılar. İnşaatın ruhsatını da Milli Eğitim Bakanlığı adına verdik. Başvuruyu yapan Milli Eğitim Bakanlığı. Araplar gelmiş. Biz de o fotoğrafta yer almışız. Katar bugün dünyanın birçok kuruluşuna destekte bulunan ya da sponsor olan birçok kuruluşu içinde barındırıyor. Katar Kızılay'ı bu okulun ve yurdun inşaatına sponsor olmuş. Bir program yapılmış. Bir fotoğrafı bir nimet bulmuş gibi Araplara satıldı diyerek servis eden zihniyete biz ne diyelim” ifadelerini kullandı.
Halkı size öptürtmeyiz!
“Sizin Biyomedikal Lise yapacağız deyip temel attığınız gün de orada yüzlerce İsrail kökenli ve İsrailli iş adamları vardı. İsrailli Yahudilere hem de bir kuruş bile almadan babalarının malını verir gibi peşkeş mi çekti diyelim?” diye soran Üner, “Çok sığı kafalar ile uğraşıyoruz. Bu ilçe diğer çevre ilçelerden bu kadar geri kaldı ise bunun tek nedeni bu sığı kafalar yüzünden. Birisi var ki hele 3 dönem bu Çatalca'da Belediye Başkanlığı yapmış. Adam hala eskisi gibi zannediyor. Öpe, öpe bu ilçe halkından oy aldığınız zamanlar geride kaldı. Peşkeşten bahsetmiş bir kaç yerde. 3 dönem Belediye Başkanlığı yapmış Fırat Aykut'a sadece şunu sorun tek imza ile bir tarafta başkanı olduğu kooperatif birliği, bir tarafta belediye başkanı olarak attığı imzada 600 dönüm araziyi 38 kooperatife nasıl peşkeş çekmiş? Peşkeş bunların en iyi bildiği şey. Hey gidi hey. Neyse bu ilçe halkını artık öpemeyeceksiniz. Bu ilçe halkını size daha da öptürtmeyiz" açıklamasını yaptı.
Bunlar bu ilçenin felaketi!
Ovayenice Mahallesi'ndeki 65 dönüm arazinin satışı ile ilgili de açıklamada bulunan Belediye Başkanı Mesut Üner, “Bunların bir tane bile projesi yok. Geçen gün arkadaşlar CHP adayının konuşmasının metnini getirdiler. Bizim 1 buçuk ay önce lansman toplantısında anlattıklarımız ya da şu ana kadar 5 yılda yaptığımız ne varsa 'ben yapacağım' diyor. Ah be kardeşim, sen akıl tutulması mı yaşıyorsun? Sen Çatalca sokaklarını, mahalleleri, Kaleiçi Mahallesi'ni ne zamandır gezmiyorsun? Seçime 3 gün kaldı. Vallahi bir günümü komple sana ayıracağım. Gel binelim arabaya. Tek tek yaptığımız hizmetleri gezdireyim. Şimdi tutturmuşlar Ovayenice Mahallesi'nde 65 dönüm yer sattı diye. Beyler burayı iki sefer ihaleye çıkartan sizsiniz. Tabi biz o zaman yapacağın işi söyle, bunu satacağım da şunu da yapacağım diye bir açıklama yap karşı çıkmayalım dedik. Meclis kayıtları orada. Meğerse Çatalca'nın temizlik ve çöp işlerini yapan firmaya bunların o günkü para ile 4 milyon dolara tekabül eden bir borcu varmış. Bugünün parası 120 milyon TL. Adamın 14 milyon alacağı var, 4 milyonluk yeri burayı verelim sana diyorlar. Babalarının malı çünkü” dedi.
Adam parasını istedi
Kendisinin 2019'da göreve geldikten sonra hemen bu sorunbla karşılaştığını belirten Üner, “Geldiğimiz gibi adam ben paramı isterim dedi. Kasayı aç; Sıfır TL. Banka hesapları bomboş. Ortada 25 milyon dolara tekabül eden bir borç var. Tamam yeri satışa çıkaralım diyorum. Adam ben sizin bu ihaleye çıkacağınız fiyattan almam diyor. Bunların yok pahasına borç karşılığı verecekleri yeri biz iki katı fiyatına verdik ihale ile. 10 milyon 500 bin TL'nin üzerini de aylık taksitlere böldük. Bir taraftan bunların borçlarını ödemeye çalışıp, bir taraftan bu kadar hizmeti bu ilçede yapmak hiç kolay olmadı. Allah bu ilçenin başına bir daha böyle afet ve felaketler getirmesin. Bunlar bu ilçenin başına birer afet gibi, birer felaket gibi çökmüşlerdi” eleştirisinde bulundu.
ONLAR SATTI YEDİ YATTI!
CHP Döneminde Çatalca Belediyesi ve Çatalca'nın tam bir çöküş dönemi yaşadığını belirten Belediye Başkanı Mesut Üner, “10 yıllık bir CHP dönemi yaşadı bu Çatalca. Bu dönem Çatalca'nın hizmet açısından duraklama falan değil, tam bir çöküş dönemi idi. Bakın hiçbir iş, hiçbir proje yapmamalarına rağmen, 25 milyon borç bırakmalarına rağmen Ferhatpaşa Mahallesi'nde toplam 18 adet parsel satmışlar. Çatalca'nın merkezinde belediyenin mallarını çatır çatır yok pahasına sattılar. Hadımköy'de 3 tane yerimiz varmış, demişleri ki Hadımköy artık bizim değil, dur ordaki yerlerimizi de satalım, nasıl olsa Çatalcalı buraları umursamaz. Çiftlikköy'de 2 parsel, Karacaköy'de bir parsel, Kabakça'da toplam 6 adet parsel satmışlar. Ovayenice'de 4 adet parseli satanlar da bunlar! 34 taşınmaz satan bunlar. Peki biz ne yapmışız. Çatalca Merkezde Millet Bahçesinin olduğu yerden Cumhuriyet Meydanına kadar 52 bin metrekare, burası için bedel bile belirlenemez. Öylesine kıymetli. Karacaköy'de 10 adet parsel, Çiftlikköy'de 13 parsel, İhsaniye'de 4 adet parsel, Kabakça'da 8 adet parsel, Gökçeali'de 4 adet parsel, Akalan'da 3 adet parsel, Kalfa Mahallesinde 2 adet parsel, Subaşı Mahallesinde 2 Adet parsel, Halk Bankasının Binası, 38 adet dükkan, 47 tane iş yeri, içerisinde kamyon, çöp kamyonu, kamyonet, panelvan, minibüs, otobüs te bulunan 70 hizmet aracı aldık. Ben sayarken yoruluyorum. Onlar sattı, yedi ve yattı. Biz ise aldık, aldık, aldık ve yaptık ta yaptık” dedi.
ATATÜRKÇÜLÜĞÜMÜ AĞZINIZA ALAMAZSINIZ!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Çatalca Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmada kendisini 'takiyeci' olarak suçlamasına da cevap veren Mesut Üner, “Değil genel başkanları, topu gelsinler. Benim Atatürkçülüğümü hiçbirisi ağzına bile almamalı. Ben öyle bir Atatürkçü'yüm ki bu ilçede benim kadar, ben diyorum kimse yanlış anlamasın, ben demekten hiç hoşlanmayan birisiyim ama benim şahsıma edilen bir hakaretten bahsediyorum. Evet benim için bir hakarettir. Beni sahte Atatürkçü diye hitap ettiler çünkü. Sahte Atatürkçü kimdir biliyor musunuz? Atatürk'ü sadece dillerinde yaşatanlar sahte Atatürkçü'lerdir. Ben ve ekip arkadaşlarım şu 3 yıllık döneme, evet 3 yıllık döneme, çünkü bunun 2 yılı insanların birbirlerine en az 2 metreden selam verdiği ve bir virüs ile gece gündüz demeden mücadele ettiğimiz bir dönem var. Biz 3 sene de bu işleri yaptık. Cumhuriyet! Evet bugün için diğer ilçelerden bile haftasonları yüzlerce vatandaşımızın ve çocuklarımızın geldiği 100. Yıl Cumhuriyet Parkını biz yaptık. Atatürk evini biz yaptık. Atatürk Caddesini, Cumhuriyet Meydanını adına yakışır hale getirdik. İçerisinde bu ilçenin sosyal anlamda bir çok eksiğini giderecek olan ve temelinden çatısındaki tuğlasına kadar parasını ödediğimiz ve inşaatı devam eden Kültür ve Sanat Merkezinin ismini Atatürk koyduk” diye konuştu.
ANI DEFTERİNE YAZI YAZAN TEK BELEDİYE BAŞKANIYIM
“Buradan ilk defa ilan ediyorum” diyerek konuşmasını sürdüren Mesut Üner, “Yeni yapacağımız belediye binası ile Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi binası arasında kalan alanı Atatürk Yaşam Alanı olarak şimdiden ilan ediyorum. Bizden önceki 10 yıllık döneme ve hatta 1923 yılında kurulan Çatalca Belediyesi tarihine bir bakın. Anıtkabir'de Atamızın huzurunda resmi program ne zaman yapılmış. Arkamıza aldığımız bin gencimiz ile Çatalca Belediyesi olarak resmi programla çelenk sunan ve anı defterine yazı yazan tek belediye başkanı ne yazık ki benim. Bizim dönemimden önce bir tane böyle program yok. Bizim için büyük bir gurur ve onur. Ama bugüne kadar yapılmamış olmasına yazık, hem de çok yazık. Şimdi buradan Genel Başkanlarına, Büyükşehir Belediye Başkanlarına, Çatalca Belediye Başkan adaylarına sesleniyorum. Bizim 3 yılda Atatürk ve Cumhuriyet isimleri ile temelini attığımız, açılışını yaptığımız hizmetlerimiz kadar tüm İstanbul genelinde ismini verdiğiniz hizmetlerinizi sayın. Sayın sayın. İddia ediyorum benim Çatalca'da yaptığım hizmetlerdeki Atatürk ve Cumhuriyet ismi kadar toplayamazsınız. Siz Atatürkçülüğü sadece dilinizde yaşatırsınız. Biz ise yaptıklarımız ile yüreğimizde canla başla yaşar ve yaşatırız” diye tepki gösterdi.