70 KİŞİLİK SINIF KALDI MI?

70 KİŞİLİK SINIF KALDI MI?
60-70 kişilik sınıflarda yaklaşık 6 bin minik öğrenciye eğitim vermeye çalışan Esenyurt Mehterçeşme Mahallesi’ndeki Yusuf Akdaş İlköğretim Okulu’nun velileri, sonunda isyan etti.

Kalabalık sınıflardan ve okulun bakımsızlığından şikayet eden öğrenci velileri, yetkililere seslenerek, “Çocuklarımız 70 kişilik sınıflarda okuyor. İstanbul’un başka ilçesinde aynı durum var mı bilmiyoruz. Mehterçeşme halkı bunu hak etmiyor. 15-20 kişilik sınıflarda okumak bizim çocukların da hakkı değil mi  ” diyerek isyan ettiler.

 

Mehterçeşme Mahallesi’nin tek ilköğretim okulu olma özelliğine sahip olan Yusuf Akdaş İlköğretim Okulu’nun içler acısı hali velileri isyan ettirdi. Okulda sadece 3 tane hizmetli olduğunu belirten öğrenci velileri, sınıfların ve tuvaletlerin pislik içinde olduğunu ileri sürdüler.

 

OKUL GİRİŞİNDE İZDİHAM YAŞANIYOR

Neredeyse boylarına eşit büyüklükte çantaları omuzlayan minik öğrencilerin okula girişleri de oldukça sıkıntılı oluyor. Anneleriyle okula gelen minikleri, giriş saatinde kapıda bekleyen iki görevli okul bahçesinden içeri alıyor. Her seferinde büyük bir yoğunluğun yaşandığı giriş kapısında, kısa süre önce bir velinin izdihamdan dolayı baygınlık geçirdiği belirtildi.

 

“LAVABOLAR 1. SINIFLARA UYGUN DEĞİL”

Okula yeni başlayan 66 aylık çocuklar için hiçbir düzenleme yapılmadığına dikkat çeken öğrenci velileri, 1. Sınıflardaki çocukların lavabolara yetişemediğini ifade ettiler.

 

VELİLERDEN 110 TL İSTENMİŞ

Okulda tadilat yapıldığı gerekçesiyle okul yönetiminin öğrenci başına 110 TL istediğini ifade eden bir öğrenci velisi, “Şu değişti, bu değişti, perde alınacak, kapı yapılacak diyerek bizlerden 110 lira para istiyorlar” diye konuştu.

 

“DERS KİTAPLARI HALA GELMEDİ”

Okulların 10 Eylül’de açıldığını hatırlatan veliler, aradan 3 hafta geçmesine karşın hala ders kitaplarının okula gelmediğini söylediler. Bir öğrenci velisinin aktardığına göre okulda sadece 10 öğrenciye kitap gelmiş, diğer çocukların ise kitabı yok.

 

“İLKÖĞRETİM OLACAKTI İMAM HATİP OLDU”

Yusuf Akdaş İlköğretim Okulu’nun yaklaşık 1 kilometre yakınında eğitim veren İmam Hatip Lisesi’ne dikkat çeken veliler, ilköğretim okulu olarak temeli atılan okulun daha sonradan İmam Hatip’e çevrildiğini söylediler. Yusuf Akdaş’ta yaklaşık 6 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirten veliler, “Sadece buradan değil civar mahallelerden buraya çok sayıda öğrenci geliyor. Sınıflar 60-70 kişi. Çocuklar 3’erli, 4’erli sıralarda kucak kucağa oturuyor. Bizim ilköğretim okuluna ihtiyacımız varken okulumuzu neden İmam Hatip yaptılar?” diye sordular.

 

5. SINIFLAR İMAM HATİP’E!

Yine velilerin verdiği bilgiye göre, okulun yetersiz kalması nedeniyle 5. Sınıf öğrencileri 1 kilometre ötedeki İmam Hatip Lisesi’ne kaydırılmış.

 

“İNŞAAT YAPACAKLARINA ÖNCE OKUL YAPSINLAR”

Sürekli yüksek katlı binaların yapıldığına dikkat çeken veliler, “İnşaat yapacaklarına önce okul yapsınlar. Buraya okul istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz” dediler.

 

“ÇOCUĞUMU EVLENDİRMEYECEĞİM!”

Oldukça dertli görünen veliler arasında 4+4+4’e de isyan vardı. 14 Yaşında bir kızı olduğunu belirten bir velinin sözleri dikkat çekiciydi: “Buradan herkese sesleniyorum; Çocuğumu sonuna kadar okutacağım! Çocuğumu evlendirmeyeceğim, İmam Hatip’e de göndermeyeceğim!”

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.