Akgün: Dershanelerin kapatılması yanlıştır...

Akgün: Dershanelerin kapatılması yanlıştır...
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, hükümetin dershane ve etüt merkezlerinin kapatmaya yönelik çalışmalarını eleştirdi. CHP'li Akgün, “Dershanelerin kapatılması bugünkü şartlarda Türk Milli Eğitimi ve Türk gençliği için büyük bir eksiklik ve yanlış

Büyükçekmece Belediyesi tarafından Halk Akademileri bünyesinde kursa gidemeyen yaklaşık 2 bin öğrenciye başta Türkçe ve matematik dersleri olmak üzere ücretsiz eğitim veriliyor. Belediye olarak eğitim alanındaki eksiklikleri kapatma konusunda çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, hükümetin dershane ve etüt merkezlerinin kapatmaya yönelik çalışmalarını eleştirdi. Dershanelerin kapatılmasını son derece yanlış bulduğunu söyleyen Akgün, “Eğitimde eğer eksiklik varsa bunu dershaneler kapatıyor. Dershanelerin birçoğu birbiriyle yarış halinde olduğu için ücretlerini düşük olarak görüyoruz. Dershanelerin kapatılmasının bugünkü şartlarda Türk Milli Eğitimi ve Türk gençliği için büyük bir eksiklik ve yanlış bir proje olduğunu görüyorum. Çaresi bulunup dönüş yapılması lazım diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde etüt merkezlerinin büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Akgün, şöyle devam etti: “Çocuklarımızın eğitim açığını çok büyük ölçüde kapatan önemli faaliyetlerdi. Bu nedenle bunların kapatılmak istenmesi son derece yanlış. Hiç olmazsa etüt merkezlerinin ayakta tutulması lazımdı. Dershanelerinde etüt merkezlerinin de Türk gençliğinin eğitiminde, hayatında olması gerekir. Biz Büyükçekmece Belediyesi olarak önümüzdeki yıldan itibaren her yaştaki çocuklar için etüt merkezlerini çoğaltmaya devam edeceğiz. Yoğun bir talep var ‘etüt merkezler açacak mısınız’ diye biz etüt merkezleri açarak çocuklarımızın eğitimdeki eksiklerini kapatmaya devam edeceğiz.” 

'DERSHANELER EĞİTİMDE BÜYÜK BİR BOŞLUĞU DOLDURUYOR'

Öğrenci velisi İclal Tiryaki de, dershanelerin eğitimde büyük bir boşluğu doldurduğunu belirtti. Tiryaki, “Devlet okullarındaki boşluk sebebiyle dershaneler önemli bir faktör. Devlet okullarındaki boşluğu doldurmadan dershanelerin kapatılmasını son derece yanlış buluyorum . Devlet okullarındaki yetersiz eğitimin çocukları boşluğa düşüreceğini düşünüyorum.” diye konuştu.

Ailelerin okullardaki eksikliği kapatmak için çocuklarını dershaneye yolladığını aktaran Hakan Özdilek ise, “Devlet okullarının bir kısmında eğitim çok yeteriz bu nedenle veliler öğrencileri eğitimine takviye olsun diye dershaneye gönderiyor. Dershanelerin kapatılması öğrencileri boşluğa düşürecektir ve çocuklar arasında eğitim farkı oluşturacaktır.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.