Atık ambalaj topladılar, ödülü kazandılar

Atık ambalaj topladılar, ödülü kazandılar
Küçükçekmece de okullarda ‘Ambalaj Atıklarının Ayrı Biriktirilmesinin Teşviki Projesi’ amacına ulaştı. Projenin hedef kitlesi olan çocuklara, geri dönüşüm faaliyetlerini benimsetmek amacıyla, ilçede bulunan ilk ve orta öğretim düzeyindeki üç okulda yapıla
Geri dönüşüm kazandırdı
Küçükçekmece Belediyesi, İSTAÇ A.Ş. ve Halkalı Kağıt Karton San. ve Tic. A.Ş. işbirliğiyle hazırlanan ‘Okullarda Ambalaj Atıklarının Ayrı Biriktirilmesinin Teşviki Projesiyle’ geri dönüşüm bilincini aşılamayı hedefliyor. Bu kapsamda Küçükçekmece’de bulunan 3 pilot okul seçildi. Mehmet Akif Ersoy Lisesi, Doğa İlköğretim Okulu ve Orhan Saral İlköğretim Okulu’nun katıldığı çalışma sonunda Mehmet Akif Ersoy Lisesi 3 ton ambalaj atığı toplayarak birinci oldu.
 
REKABET BAŞARIYI ARTIRDI
 
Okullar proje kapsamında sınıflarında ve okul bahçelerinde ambalaj atığı biriktirme noktaları oluşturdu. Toplanan atıkların değeri karşılığında okullara ihtiyaç ve taleplerine göre kırtasiye malzemeleri, temizlik malzemeleri, büro malzemeleri, kitap, tiyatro bileti, kantin gideri gibi eksiklerin giderilmesi sağlandı. Öğrenciler kendi okullarının ihtiyacını kağıt toplayarak karşıladı. 2010 yılının Kasım ayında 3 pilot okulda başlatılan çalışma süresinde hangi öğrencinin ne kadar atık topladığı listelere yazıldı. Böylece oluşan rekabetle öğrencilerin ilgisi de arttı. 
 
OKUL KÜTÜPHANESİNE 30 KİTAP VERİLDİ
 
Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nde yapılan ödül törenine Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay,  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Nari, Halkalı Kağıt Fabrikası Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Saral Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Ortaç, Küçükçekmece Temizlik İşleri Müdürü Ercan Olgun  ve okul müdürü Mehmet Erki katıldı. Birinci olan Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencileri, Küçükçekmece Belediyesi tarafından kendi talepleri doğrultusunda Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde tiyatroya götürüldü. Ayrıca kütüphaneleri için 30 kitap hediye edildi.
 
50 AĞACI KURTARDIK
 
Törende konuşan Başkan Aziz Yeniay, “ 1 ton kağıt için 18 ağaç kesiliyor. Sizler bu projeyle birlikte 3 ton kağıt toplayarak tam 50 ağacı kesilmekten kurtardınız. Hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum.” dedi. Başkan Yeniay, öğrencilerden bir de istekte bulundu. Yeniay, ”Bu işin devamında sizlerde sorumlu bir okul oldunuz. Ailenizi, çevrenizdekileri gönüllü olarak uyaracaksınız. Hep birlikte el ele daha yaşanabilir bir Küçükçekmece oluşturacağız.” diye konuştu.
 
KİTAPLARI KENDİNİZ KAZANDINIZ
 
Halkalı Kağıt Fabrikası Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Saral Kaya da öğrencilere seslenerek, “Bu kitapları size kimse hediye etmedi. Bunları topladığınız kağıtlarla kazandınız. Bu projeyle birlikte yakında kantinden aldığınız yiyecekleri de siz sağlayacaksınız. Hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi. Okulun geçtiğimiz günlerde yaptığı Nevruz kutlamalarında yer alan ve Nevruz konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere de hediyeleri verildi.
 
BAŞKAN DA FOTOĞRAF ÇEKTİ
 
Ödül töreninin sonunda Başkan Aziz Yeniay tarafından okul müdürü Mehmet Erki’ye plaket verildi. Okul müdürü Erki de Başkan Yeniay ve projede bulunan herkese çiçek hediye etti. Törenin sonunda toplu fotoğraf için hep birlikte poz verildi. Başkan Yeniay, “Bu ödüllerin asıl sahiplerini de ben çekeyim” diyerek fotoğraf makinesini alarak, tüm öğrencilerin fotoğrafını çekti.
Projeye Mehmet Akif Ersoy Lisesi’yle birlikte katılan Doğa İ.Ö.O. 2 ton atık topladı. Bu okula da talepleri doğrultusunda 30 paket fotokopi kağıdı verildi. Orhan Saral İ.Ö.O ise 1.5 buçuk tona yakın kağıt toplayarak, okulları için dünya klasiklerinden seçme kitaplar aldı. Yetkililer bu projenin Küçükçekmece’de tüm okullarda yapılacağını ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.