Avcılar'da okuma-yazma seferberliği

Avcılar'da okuma-yazma seferberliği
Avcılar Kaymakamlığı tarafından başlatılan okuma-yazma seferberliği`nin ilk sertifika töreni Kaymakam Tuncer’in katıldığı törenle yapıldı.


Törene,  Avcılar Kaymakamı Savaş Tuncer, eşi Fatma Tuncer’in yanı sıra, ilçedeki bazı kurumların yetkilileri katıldı.
30 kursiyere sertifikalarının verildiği törende konuşan İlçe Kaymakamı Savaş Tuncer, AÇEV’e ve Gözen Sürücü Kursuna elbirliği ile 30 okuma –yazma bilmeyen vatandaşımızı okur-yazar hale getirme gayretlerinden dolayı teşekkür etti. Toplumsal sorunların devletin dışındaki kurumların meselelere sahip çıkarak çözüm üretme noktasında yardımlaşmaları halinde daha kolay çözülebileceğini ifade eden Tuncer, bu örnek uygulamanın Avcılar’da diğer özel kuruluşlara öncülük niteliğinde olduğunu söyledi. Kaymakam Tuncer, Avcılar İlçesinde 8000 vatandaşın okuma-yazma bilmediğini, geçen yıl 1000 kadar vatandaşa okuma-yazma öğretildiğini, bu yıl şu anda 2000 vatandaşın eğitim verildiğini, bu yılki hedefin 3000 vatandaşın okur-yazar hale getirilmesi olduğunu ifade etti.
Kursa katılanların kadın olduğunu gören Kaymakam Tuncer, kadınların öncelikle çağdaş eğitim normlarına göre eğitip yetiştirmeyen milletlerin uygar milletler seviyesini yakalamalarının mümkün olmayacağını da ifade ederek, “Kadını eğiten bütün toplumu eğitir. Çünkü kadın annedir, çocukları eğitip geleceğe hazırlayan da annedir” dedi.

Kursiyerlerin okudukları şiirlerin arkasından kursiyerlere sertifikaları verilerek tören sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.