Babalar ve oğullar satrançta kapıştı

Babalar ve oğullar satrançta kapıştı
Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği ve Özel Gökcan Koleji işbirliğiyle düzenlenen “Babalar Günü Satranç Turnuvası” 15-16.06.2013 tarihlerinde, Özel Gökcan Koleji’nde her yaş grubundan satranç tutkunlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Turnuvanın en önemli özelliği “Babalar Günü” nedeniyle takımların baba ve çocuğundan oluşmasıydı. Turnuva boyunca çok renkli görüntüler ortaya çıktı. Çocuklar, babalarının bu anlamlı gününde, onunla bir takım olma şansını yakaladı ve bu durum turnuvaya farklı bir hava kattı. Alınan galibiyetler babalara hediye edildi. Takım ruhunun perçinlendiği bu turnuvada, baba-çocuk ilişkileri, rakibe saygı, empati ile yaklaşma gibi değerler hep ön plandaydı.

 Turnuvaya ev sahipliği yapan Özel Gökcan Koleji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehtap GÖKTAŞ: “Turnuvaya katılan tüm sporcular ve onların değerli aileleri, okulumuza ve turnuvamıza hoş geldiniz. Bizler, sizleri burada ağırlamaktan, sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutluyuz. Daha önce İstanbul Satranç Ligi için düzenlenen bir organizasyona ev sahipliği yapmıştık. Bugün düzenlenen turnuvaya da ev sahipliği yapmak, spora, sporcuya destek olmak, özellikle satranç sporunu bir yaşam biçimi haline getirmek bizler için çok önemli. Bu turnuvanın benim için ayrı bir önemi var. Eşim Bahri GÖKTAŞ ve oğlum Egemen Gökcan GÖKTAŞ da bu turnuvada ter dökecek. Ve ben inanıyorum ki, tüm babalarımız, çocuklarıyla takım olarak yarışacak ve hayatlarının en anlamlı ödülünü çocuklarıyla takım olabildikleri için alacaklar. Tüm katılımcıları gönülden destekliyor, hepsine başarılar diliyorum.” sözleriyle turnuvanın açılışını yaptı. Turnuvanın direktörlüğünü Özel Gökcan Koleji Satranç Öğretmeni Yakup COŞKUN üstlenirken; başhakem olarak Sezgin MEHMETÇİK görev aldı. Turnuvaya İstanbul’un farklı bölgelerinden 100’ün üzerinde sporcu katılırken, turnuva 6 tur üzerinden gerçekleştirildi.

 Turnuva boyunca sporculara farklı hediyeler verildi. Özel Gökcan Koleji, turnuvada yer alan sporcuları katılım şilti, madalya ve özel hediyelerle ödüllendirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.