Beylikdüzü geri dönüşümde..

Beylikdüzü geri dönüşümde..
Beylikdüzü Belediyesi, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Beylikdüzü 75. Yıl Cumhuriyet Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin işbirliği ile gerçekleştirdiği 'Mutlu Çöp Mutlu İnsan Şenliği' renkli görüntülere sahne oldu.

Okul bahçesinde düzenlenen 'Mutlu Çöp Mutlu İnsan Şenliği”ne Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, okul müdürleri, şube müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Beylikdüzü Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesindeki çevre bilgilendirme ekipleri, öğrencilere ve vatandaşlara geri dönüşüm broşürleri dağıtarak elektronik atıklar hakkında bilgilenmelerini sağladı. 

“Geri Dönüşümde Birinci Sıradayız”
Şenlikte konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, atıkların geri dönüştürülmesi amacıyla belediye olarak birçok projeye imza atıklarını belirterek çevrenin önemini anlattı. Uzun, "Öncelikle Bu projeye katkı sunanları tebrik ediyorum. İstanbul'un 39 ilçesi arasında yer alan Beylikdüzümüz, kişi başına geri dönüşümde 4,77 kilogramla birinci sırada yer alıyor. Bu sebepten dolayı Beylikdüzülü hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi. Elektronik atık toplama noktalarından birinin de 75. Yıl Cumhuriyet Kız Meslek ve Teknik Lisesi olduğuna dikkat çeken Başkan Uzun, “Bu anlamlı görevi üstlendikleri için okul yetkililerine ve öğrencilere teşekkür ediyorum” dedi.
Beylikdüzü’nün geri dönüşümde “İstanbul Şampiyonu” olduğuna dikkati çeken İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu ise öğrencilerden atıkların ayrı ayrı biriktirilmesi gerektiği konusunda büyüklerini uyarmalarını ve onlara örnek olmalarını istedi.
Okul Müdürü Hasan Tan da, Beylikdüzü Belediyesi'ne geri dönüşümde yürüttüğü çalışmalarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “Bu proje okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri tarafından benimsenmiş ve kurumsallaşmıştır. Çalışmalarımızın devam edeceğini belirtmek istiyorum” dedi.

Okula Renkli Yazıcı Hediye Edildi
 Proje kapsamında,  75. Yıl Cumhuriyet Kız Meslek ve Teknik Lisesi öğrencileri işyerleri ve ilçedeki sitelerde yaşayan vatandaşların elektronik atıklarını evlerinden toplayarak Beylikdüzü Belediyesi yetkililerine teslim ettiler.  Başkan Uzun, yaptıkları bu örnek davranıştan dolayı okula bir renkli yazıcı cihazı hediye ederek, okul yönetimine ve öğrencilere teşekkür etti.

Beylikdüzü 75. Yıl Cumhuriyet Kız Meslek ve Teknik Lisesi öğrencilerinin şenlik kapsamında hazırladığı müzik ziyafeti de katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.