Bilgi Evi üyesi "56 bin" i buldu

Bilgi Evi üyesi "56 bin" i buldu
Küçükçekmece Bilgi Evleri Zümre Toplantısı Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıya Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Güllüçayır ve öğretmenler katıldı.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, "Bilgi Evleri Küçükçekmece’de çok iyi işler yaptı. Dünyayı değiştirmek için önce insanların değişmesi gerek bu da ancak eğitimle sağlanır. Bu düşünceden yola çıkarak yaptığımız çalışmalar arasında en anlamlı olanı Bilgi Evleri projesidir.”diye konuştu.

HEM ÖĞRENİYORLAR, HEM SOSYALLEŞİYORLAR

Bilgi evinin amacı; ‘’Bilgi Evleri’nde (7-13 yaş gurubu) çocuklara, okul harici zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebilecekleri sosyal faaliyetler, yeni hobiler edinebilecekleri kulüp faaliyetleri, dersleriyle ilgili destek alabilecekleri etütler, sağlıklı bir birey olmaları yönünde katkı sağlayıcı rehberlik hizmetleri gibi hizmetler, alanlarında uzman eğitmenler tarafından verilmektedir.

56.282 üyenin %22 ilkokul öğrencisi, %47,5 ortaokul öğrencisi, %28 lise öğrencisi,%2.5 üniversite öğrencisi eğitim almaktadır.

Bilgi evlerinde Rehberlik alanında öğrenci ve velilere; Eğitim Danışmanlığı, Kişisel - Sosyal Danışmanlık, Psikolojik Danışmanlık, Aile Danışmanlığı, Mesleki Danışmanlık alanında da  hizmet verilmektedir.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.