BİLGİ EVLERİ UZAYI GEZDİ

BİLGİ EVLERİ UZAYI GEZDİ
Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Bilgi Evi Matematik kulübü öğrencileri Darüşafaka Eğitim Kurumları’nda bulunan Planetaryum’u ziyaret etti. Uzay yolculuğuna çıkan öğrenciler, astronot da oldu.
 
Sefaköy Bilgi Evi Matematik kulübü öğrencileri Darüşafaka Eğitim Kurumları’nda bulunan Planetaryum’a bir gezi düzenledi. Öğrenciler Astronom Büşra Gürbak’la birlikte gökyüzünün gizemini öğrendi.
 
Küre şeklindeki planetaryumun içine giren öğrenciler Astronom Büşra Gürbak’la birlikte önce dünyadan yıldızlara baktı. Sonra da tüm gezegenleri tek tek dolaştı. Öğrencilere gökyüzünü öğretmek amacıyla özel olarak hazırlanan planetaryum, tıpkı gezegenler gibi küre şeklinde dizayn edilmiş. Özel bir program ve düzenekle kürenin tavanına yansıtılan gökyüzü görüntüsü öğrencileri hayrete düşürdü. Küre içinde bulunan koltuklara oturan minik öğrenciler, gerçek bir uzay yolculuğuna çıkar gibi güneşe yakın ve uzak gezegenleri inceledi. Astronom Gürbak, 9 gezegeni ayrı ayrı anlattı.
 
DÜNYA BİZİM EVİMİZ
 
Güneş, Venüs, Mars, Dünya, Jüpiter, Satürn, Uranüs, Neptün ve son yıllarda gök bilimciler tarafından cüce gezegen ilan edilen Plüton’u gerçek bir astronot gibi öğrenen öğrenciler heyecanlarını gizleyemedi. Astronom Gürbak, güneş sisteminin milyonlarca yıllık oluşumunu özetledikten sonra öğrencilere dünyayı korumanın yollarını anlattı. Gürbak, “Gördüğünüz gibi insanların yaşayabileceği tek gezegen Dünya. Bu nedenle dünya bizim evimiz ve onu korumamız gerekiyor. Arkadaşlar! Dünyamıza iyi bakalım. Yerlere çöp atmayalım, elektrik, kağıt ve diğer tüm kaynakları bilinçli kullanalım.” diye konuştu.
Uzaya oldukça meraklı oldukları da gözlerden kaçmayan küçük astronotlar, son olarak güneş sisteminin oluşumunu ve astronotlarla ilgili kısa film bir de çizgi film seyretti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.