Bilgievleri, Ramazan’ın Coşkusu...

Bilgievleri, Ramazan’ın Coşkusu...
Ramazan Etkinliklerinde Bilgievleri Standına Büyük İlgi Başakşehir Belediyesi, örnek projelerinden biri olan bilgievleri ile çocukların kültürel ve sosyal anlamda gelişimini sağlamak için önemli etkinlikleri hayata geçiriyor. Bilgievleri sadece çocuklar

Bilgievleri, kütüphanesi, bilgisayar, müzik ve satranç sınıfları, öğrencilere yönelik rehberlik hizmeti ile velilere sunduğu yaşam koçluğuyla çocukların adeta ikinci ailesi, vazgeçilmezi oldu. Bilgievleri, belediyenin Ramazan programlarında yer alan standında gerçekleştirdiği etkinliklerle de vatandaşlardan ve çocuklardan yoğun ilgi görüyor.

Atölye çalışmalarına yüzlerce Başakşehirli çocuk katılıyor
Sular Vadisi Ramazan etkinlik alanında yer alan bilgievi standı, her gece yüzlerce veli ve öğrenciyi ağırlanıyor. Bilgievlerinin çalışmaları hakkında kapsamlı bilgiler veriliyor. Katılımcılar aynı zamanda atölye çalışmalarına da katılarak, Ramazan’ın ruhani atmosferini, dinginliğini bilgievi öğrenci ve öğretmenlerinin çalışmalarıyla yakalıyor.

Etkinlik alanında her gece bilgievi öğrenci ve öğretmenleri farklı aktivitelerle yer alıyor. Bilgievlerine devam eden öğrenciler sene boyunca öğrendiklerini, Ramazan boyunca etkinlik alanında Başakşehirliler’e sergileme imkanı buluyor. Öğrencilerin gitar, keman, bağlama, ney gibi enstürümanlarla sergiledikleri performansları beğeni ile takip ediliyor.
Stantta aynı zamanda dönüşümlü olarak, Bilgievi’nde eğitimi verilen el sanatları çalışmalarından olan ebru ve seramik derslerinin atölye çalışmaları da yapılıyor. Bilgievleri’nin ebru ve seramik öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen çalışmaya, çok sayıda Başakşehirli öğrenci katılıyor.

Yine etkinlik alanında her gece öğrenciler kurulan masalarda arkadaşları ile jenga, satranç gibi oyunlar oynayabiliyorlar. Öğretmenlerin gözetiminde devam eden oyunların incelikleri ile ilgili bilgide alabiliyorlar.

Kaligrafi ve Seramik dersleri ilgi görüyor
Yazıyı sevdirmek, geleneksel sanatlarımızı gelecek nesillere aktarmak amacıyla Başakşehir Belediyesi Bilgievleri’nde ders olarak da verilen ‘Kaligrafi Sanatı’ da etkinlik alanında ilgi gören atölye çalışmalarından.
 
Osmanlı’da usta–çırak usulü ile öğrenilen kaligrafi uzman eğitmenler ile minik parmaklarla hayat buluyor, öğrenciler zengin iç dünyalarını kâğıda aktarıyor. Yine seramik atölyesinde de çocuklar birbirinden güzel ürünleri kendi elleriyle yapmanın mutluluğunu yaşıyorlar.
 
Ebru ve Seramik, Kaligrafi öğretmenleri eşliğinde bu sanatı uygulamalı olarak tanıyan öğrenciler etkinliklerden oldukça memnun. İşte Cevdet Kılıçlar Bilgievi’nde tiyatro ve izcilik kurslarına devam etmekte olan öğrencilerin görüşleri:

Gülsüm Karaslan:
‘’Bilgievi bana birçok şey kattı. Mesela eskiden çok kitap okumayı sevmezdim ama şu an Bilgievlerinin kütüphanesine gidiyorum, ödevlerimi araştırıyorum. Başakşehir Belediyesi Bilgievlerinin Ramazan etkinlikleri çok güzel. Akşamları dolu dolu zaman geçiriyoruz. Bu stantta arkadaşlarımızla jenga ve satranç oynuyoruz, sohbet ediyoruz.’’

11 yaşında olan olan Şevval Özçemal:
‘’Akşemseddin İlköğretim Okuluna gidiyorum. Bilgievleri standı çok güzel. Burada jenga ve satranç oynuyorum. Biilgievleri hakkında bilgiler aldım. Önümüzdeki dönemde ebru ve gitar kursuna kayıt olacağım.’’

Yeşim Solmaz:
‘’Bilgievleri’nin Ramazan etkinliklerini çok beğeniyorum. Çok eğleniyorum. Jenga oynuyorum, santranç oynuyorum. Bilgievleri’nde ebru derslerine kayıt olmak istiyorum. Vadiye indiğim zamanlarda bu standlardaki etkinliklere katılıyorum.’’
 
Dilara Özkan:
‘’6. sınıf öğrencisiyim. Başakşehiri ve bilgi evlerini burada oturan akrabalrımdan biliyordum. Önümüzdeki eğitim dönemi için satranç kursuna yazıldım.Bilgi evlerinin Ramazan etkinlikleri gayet eğlenceli geçiyor. Jenga oynuyorum, satrancı öğrenebilmek için sık sık Bilgievi standına geliyorum. Burada müzisyenleri dinliyorum. Taşlarla oynuyorum. Satrancı daha iyi öğrenmeye çalışıyorum. Bilgievleri çok eğlenceli, çok eğitici. Herkese tavsiye ediyorum.’’

Bilgievlerinden Eğitime Tam Destek
Başakşehir Belediyesi’nin bilgievleri projesi, özellikle eğitim çağındaki öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirerek, güvensiz ortamlardan kurtarılarak, okul ve aile dışında üçüncü bir güvenli adrese kavuşmasını amaçlıyor. Sosyal belediyecilik projelerinin başarılı bir uygulaması olarak model alınıyor.

Bilgievleri; daha sosyal bir yaşam içinde öğrenme ortamı sağlayarak, öğrencilerin okul hayatında ve yaşamlarında daha başarılı olmalarına yardımcı oluyor. Eğitim hayatı boyunca karşılaşacağı sınavlara da destek oluyor. Öğrenciler özellikle okul çıkışında Bilgievlerine gelerek etüt sınıflarında ders görüyor. Belirli periyotlarla da sınava katılarak kendi seviyelerini tespit edebiliyorlar.

Bilgievlerinin sayısı hızla artıyor
Başakşehir Belediyesi’nin başarılı sosyal sorumluluk projelerinden olan ve yoğun talep gören bilgievlerinin sayıları hızla artıyor. İlçe genelinde, Cevdet Kılıçlar, Cemil Meriç, Şahintepe ve Güvercintepe Bilgievleri’nin ardından her mahalleye bilgievi projesi kapsamında inşası devam eden iki yeni bilgievinin daha yeni eğitim-öğretim dönemine hazır hale getirilmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.