Büyükçavuşlu hayallerine kavuşuyor

Büyükçavuşlu hayallerine kavuşuyor
Silivri Büyükçavuşlu Mahallesi sakinlerinin en büyük hayalini gerçeğe dönüştüren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Büyükçavuşlu Düğün Salonu için düğmeye bastı
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Büyükçavuşlu Mahallesi’nin en büyük eksiklerinden ve mahalle sakinlerinin en önemli ihtiyaçlarından biri olan Düğün Salonu için inşaat çalışmalarını başlattı. Başkan Işıklar, Düğün Salonu temel atma töreninde yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Biz bugün temel atacaktık ama bağışçımızın da gösterdiği hassasiyetle çalışmalar hızlı gitti ve inşaat çalışmalarına başlandı. Bugün burada gördüğümüz aşamada, konuyla ilgili kaygısı olan arkadaşlara da yanıt vermiş olduk. Bağışçımız Mehmet Balcı’nın da proje başlangıcında olduğu kadar, projeyi bitirme konusunda da aynı özeni göstereceğine inanıyorum" dedi.

Temel atma törenine; CHP Silivri İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP İl Genel Meclis Üyeleri, CHP ve AK Parti Silivri Belediyesi Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları Elif Bilici ve Zafer Ercan, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Büyükçavuşlu Mahalle Muhtarı, ilçe protokol üyeleri, Silivri Belediyesi Birim Müdürleri ve mahalle halkı katıldı.

IŞIKLAR; “İNŞAATIN BU AŞAMAYA GELMESİ KAYGISI OLANLARA YANITTIR”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Düğün Salonu temel atma töreninde yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Biz bugün temel atacaktık ama bağışçımızın da gösterdiği hassasiyetle çalışmalar hızlı gitti ve inşaat çalışmalarına başlandı. Bugün burada gördüğümüz aşamada, konuyla ilgili kaygısı olan arkadaşlara da yanıt vermiş olduk. Bağışçımız Mehmet Balcı’nın da proje başlangıcında olduğu kadar, projeyi bitirme konusunda da aynı özeni göstereceğine inanıyorum. Burasının yapılmasının şöyle bir anlamı var; Büyükçavuşlu bize 40 km mesafede ve yaklaşık 25 yıldır belediye hizmeti alan bir bölgeydi. Tabi belli zorluklar ve eksiklikler vardı. Biz mahallelerimizin zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak için aciliyetine göre tespitlerimizi yaparak, ihtiyaçların giderilmesi noktasında çevreden merkeze giden bir anlayışla projelerimizi hayata geçiriyoruz. Bu çalışmalarımızı yaparken beldelerimizde sosyal gelişmeyi, ticareti, refahı artıracak insan odaklı projeler öncelik kazanıyor. Silivri artık, 200 bin nüfusu, 870 km2’lik alanıyla Türkiye’nin en büyük ilçelerinden bir tanesi. Böyle bir yeri ve alanı yönettiğimizi, geleceğe taşımak için uğraştığımızı bilmenizi isterim. Zor bir dönemden geçtik, birleşmenin sıkıntı ve kaygılarını en az hasarla atlattık. Mahallemizde Düğün Salonunun çok önemli bir ihtiyaç olduğunu biliyorduk. Seçimlerde miting yaptığımız meydanda pazar vardı ve çok kötü bir durumdaydı. O gün söz vermiştik; ‘Burada yapılmayan en büyük ihtiyacı biz gidereceğiz’ demiştik. ‘Sadece üstü kapalı bir pazar yeri yaparsanız bu bize yeterli’ demişlerdi. Biz, modern ve mahallemize yakışır kapalı bir Düğün Salonu yapacağız dediğimizde, ‘Onu hayal bile edemiyoruz’ demişti vatandaşlarımız. Düğün Salonumuzun hemen yanına da daimi Kapalı Pazar yeri yapacağız. Büyükçavuşlu Mahallemiz yapılan düzenlemelerle modern bir mahalle haline gelecek.”  

“İNSANLARIMIZIN GÜNLÜK HAYATINI KOLAYLAŞTIRIYORUZ”

Başkan Işıklar konuşmasına şu sözlerle devam etti; “Bugün temelini atacağımız Düğün Salonumuz bir bağışçı tarafından yapılmaktadır. Bu şu açıdan çok önemli; bugüne kadar açılışını yaptığımız ve yatırımı devam eden tesislerin; örneğin Çanta’da Gökhan Kurtulmuş Yaşlı Konuk Evi, Kadıköy’de Düğün Salonu, Gazitepe’de bitmek üzere olan Düğün Salonu, bunların hepsi bağışla yapılıyor, belediye bütçesinden yapılan bir harcama yok. Geçtiğimiz dönemlere bakarak söylüyorum, 5 yılda 3-4 binanın dışında, böyle halkın günü birlik ihtiyaçlarını karşılayacak yapılar maalesef yapılmadı. Bir Adliye binasının ve Belediye binasının içine senede belki beş kere girmezsiniz ama Düğün Salonunda asker uğurlarken, kına gecelerinde, nişan için, düğün için toplumsal birlik beraberliği sağladığınız her türlü amaç için bir araya gelirsiniz. Öncelikli olarak insanımızın günlük hayatını kolaylaştıracak, yaşam standardını yükseltecek yatırımları yapmamız gerektiğine inanıyorum. Bundan sonra da bu çabaları bu tip katkıları özendirme konusunda elimizden geleni yapacağız. Ben öncelikle kendi iradesi ile hiçbir kişisel rantı olmadan, kendi isteği ile meclisten geçtikten sonra ‘biz de böyle bir desteği yapalım’ diyen Sayın Mehmet Balcı’ya ve onun değerli ortağı İmam Bakır Bey’e huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum.”

BAŞKAN IŞIKLAR SALON HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Düğün Salonuyla ilgili olarak bilgiler veren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Silivri Belediyesi Büyükçavuşlu Düğün Salonumuz, 844 m2 alan içerisinde olacak. Salon içerisinde bay, bayan, engelli tuvaleti, gelin odası, oda 1, oda 2 olarak ayrılmış iki tane oda, sahne, sahne arkası, idari kısım, mutfak ve servis girişi yer alacak. Bölgemizde uzun yıllar ihtiyacı karşılayacak kalite ve büyüklükte olacak Büyükçavuşlu Düğün Salonu’nun, Silivri’deki birçok düğün salonundan çok daha lüks olacağını da söyleyebilirim” dedi. Başkan Işıklar, Düğün Salonu inşaatının 2011 Mayıs ayı sonunda bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.