Çatalca belediyesinden bir kurs daha

Çatalca belediyesinden bir kurs daha
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, ilçede sorun olan işsizlikle mücadele kapsamında yeni istihdam sahaları oluşturacak çalışmalarına devam ediyor.

İstihdamın arttırılması ve iş gücü piyasasının nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması amacıyla, aktif iş gücü programları çerçevesinde; kurum kaynaklarından, kuruma kayıtlı herhangi bir mesleği ya da iş piyasasında geçerli bir mesleği olmayan vasıfsız işsizlerin, iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu mesleklerde yetiştirilerek istihdam edilmelerini sağlamak adına Çatalca Belediyesi, İŞKUR Büyükçekmece Şube Müdürlüğü ve Ergin Eldiven ortaklığında %50 istihdamlı UMEM Projesi (Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri) kapsamında 25 kişilik kurs açıldı. Çatalca Karacaköy Mahallesinde, %50 olarak açılan kursun sonunda personel ihtiyacından dolayı tüm kursiyerler istihdam edilmiş olacak. 
 
Çatalca Belediyesi ve Ergin Eldiven tarafından ‘Endüstriyel Eldiven İmalatı’ kursu için meslek kolu oluşturulmuş olup, Çatalca Kız Teknik ve Meslek Lisesinin onayından sonra kursun açılmasıyla beraber, İŞKUR’a da modüler program kazandı..
 
Çatalca Belediyesi İşkur Hizmet Noktası öncülüğündeki Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi kapsamında açılan kurs 3 ay sürecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.