Çatalca’da İmam Hatip okulları eğitime hazır

Çatalca’da İmam Hatip okulları eğitime hazır
Çatalca’nın Kestanelik ve Binkılıç İmam Hatip Orta Okulları, yeni eğitim sistemine göre düzenlenerek hazır hale getirildi.

Bu yıl içerisinde 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesi ile birlikte Çatalca`da bulunan okullar yeni sisteme göre düzenlendi. Yapılan düzenlemelerde her okulun fiziki şartları göz önünde bulundurularak, imkân olan yerlerde farklı binalarda ortaokullar eğitime açıldı. Fiziki şartların oluşmadığı durumlarda ise aynı bina içerisinde farklı girişler ve katlar kullanılarak ilk ve orta bölümler birbirinden ayrıldı.

Bu kapsamda biri Çatalca’da merkezde olmak üzere biri Binkılıç’ta, diğeri de Kestanelik’te olmak üzere 3 tane İmam Hatip Orta Okulu eğitim, öğretim dönemine hazır hale getirildi.

Taşdan: Emeği geçenlere teşekkür ediyorum
Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, ilçedeki yatırımların denetlenmesi kapsamında İl Genel Meclis üyesi Gökay Güner ile birlikte bu sene kapılarını ilk defa eğitim, öğretime açacak kullanılmayan eski okulda yapılan tadilatlar ve hazır hale getirilen Kestanelik İmam Hatip Orta Okulu’nu ziyaret etti.

Çalışmaları inceleyen Kaymakam Taşdan, “Atıl durumda bulunan eski Kestanelik Çok Programlı Lisesi binasını Kaymakamlık ve Köy Muhtarlığımız ile birlikte tadilattan geçiriyoruz. Yeni eğitim, öğretim yılına okulumuzun hazır olması için yazı tahtalarını, sıralarını, boyalarını ve lavabolarını yeniliyoruz. İlk ders zilinin çalmasıyla birlikte okulumuz öğrencilerine hazır bir duruma gelecek. Okulun tadilatında yazı tahtası, okul sıraları ve boya temininde destek veren İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz’e, tadilatları büyük bir özveri ile yapan okul müdürümüze ve muhtarımıza, Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne ve tadilatları sürekli takip ederek manevi destek veren İl Genel Meclisi üyesi Gökay Güner’e teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.