CHP'li Toprak:“Öğretmenlere eziyete son verilmeli“

CHP'li Toprak:“Öğretmenlere eziyete son verilmeli“
CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak: “Aydınlığın ve bilimin öncüleri olan öğretmenler gününü kutluyoruz. Bu yıl Van’da kaybettiğimiz öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.”

Yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Öğretmenler Günü Dolayısıyla şunları söyledi.

“Aydınlığın ve bilimin öncüsü olan sevgili öğretmenlerimizin gününü kutluyoruz. Baş öğretmen Mustafa Kemal’i saygı ve şükranla anıyoruz. Dileğimiz bu yıl yapılacak kutlama törenlerinde Van’da kaybettiğimiz öğretmenlerin unutulmamasıdır.

Van’da meydana gelen deprem sonucunda onlarca öğretmenimiz hayatını kaybetmiş ve birçok öğretmenimiz yaralanmıştır. Depremde şehit olan ve yaralanan öğretmenlerimizin neredeyse tamamına yakını yeni atanan öğretmenlerimizden oluşmaktaydı.

Depremde hayatını kaybeden öğretmenlerin çoğu yakınlarına maaş veya sağlık güvencesi bırakamadı. Çünkü büyük bir kısmı meslekte 1 yılını dolduramamıştı. Görevlerine asaleten atamaları yapılamamıştı. Bu gençlerimiz için özel bir kanun çıkarılmalı ve arkada bıraktıkları ailelerine maaş bağlamalıdır.

Depremde şehit olan ya da terör örgütü tarafından kaçırılan öğretmenlerimizin maaşları kesiliyor veya ek ders ödemeleri yapılmıyor. Oysa bu durumda olan insanlarımıza sahip çıkmak insanlığın gereğidir. Van’da Bir fiil görevleri başında olan öğretmenlerimizi ve görevleri başında şehit olan öğretmen yakınlarımızı, tedavileri devam eden öğretmenlerimizi 24 Kasım günü ödüllendirelim… Maaşlarını yatıralım, ek ders ödemelerini yapalım hatta manevi olarak yaralarını sarmaya çalışıyorsak da maddi olarak bir maaş ödüllendirelim.

AKP’yi seçimden önce söz verdiği sözü tutmaya ve atama bekleyen öğretmenlerin bu eziyetine son vermeye çağırıyoruz.

Olumsuz koşullarda mücadele veren bütün eğitim emekçilerinin günü kutluyor, görevi başında yaşamını yitiren öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.