Çocuk tuvaletleri yapılacak

Çocuk tuvaletleri yapılacak
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Ramazan Bayramı münasebetiyle ziyaret ettiği Büyükçekmece AK Parti İlçe Teşkilatı'nda, eğitim sistemine yönelik açıklamalarını yineledi.

çocuk tuvaletleri yapılacak



Zorunlu eğitim uygulamasında 4+4+4 sisteminin getirdiği yeniliklere değinen Bakan Dinçer, MEB sitesinde 10 Eylül'den itibaren yayınlanacak videolarla kamuoyu ve eğitimcilerin daha net aydınlatılacağını ifade etti. Seçmeli derslerle ilgili tercihlerin nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirme yapacak olan video tanıtımında, öğrencilerin nasıl tercih yapacağından, tercih sonucunda getirilerin neler olacağı konusuna kadar bilgilerin yer alacağı bildirildi.

Seçmeli ders sınıfının açılabilmesi için en az 12 kişilik grupların oluşması gerektiğine işaret eden MEB Bakanı Ömer Dinçer, "Ayrıca o dersin öğretmeni olması da gerekecek. Yeterli öğrenci sayısına ulaşılamazsa ya da o dersi verecek öğretmek yoksa, sınıf açılmayacak" şeklinde beyanatta bulundu.

Birbirine yakın iki okulda 12 öğrenci sayısının bulunması halinde, birleştirme usuluyle bir sınıf açılabileceğinin altını çizen Bakan Dinçer, 1. sınıfların müfredatının da tamamen değiştiğini söyledi. Fiziksel etkinlik ve oyun dersi ağırlıklı eğitim sisteminin 1. sınıflarda öngörüldüğünü belirten Bakan Dinçer, "Çocuklar, oynayarak öğrenecek. Birinci sınıf öğretmenlerine oyun kartları dağıtılıcak, kartlardaki kurallara göre de çocuklara oyun ve fiizksel etkinlikler öğretilecek" dedi.

2012-2013  Eğitim-Öğretim yılında, okullarda tadilat yapılacağını vurgulayan MEB Bakanı Ömer Dinçer, "okullardaki tuvaletler ve lavabolar birinci sınıfa başlayacak çocukların kullanabileceği şekilde yapılacak" dedi.

                                                       

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.