Dünya çocukları Beylikdüzü’nde

Dünya çocukları Beylikdüzü’nde
Gökcan Koleji’nin dördüncüsünü düzenlediği Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında Beylikdüzü’ne farklı ülkelerden gelen çocuklar, Belediye Başkanı Yusuf Uzun’u ziyaret etti. Başkan Uzun, programda yaptığı konuşmada çocukların dünya barışına katkı sağlaya
Gökcan Koleji’nin 4.’sünü düzenlediği Uluslararası Çocuk Festivali kapsamında Beylikdüzü’ne değişik ülkelerden misafir olan çocuklarından oluşan halk dansları grupları, coşkulu bir gösteri sergiledi. Sahneye çıkan Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Rusya, Makedonya, Malezya, Venezüella halk dansları grupları yaptıkları gösterilerle salondaki diğer öğrencilerden büyük alkış topladı.  Dünya çocukları ayrıca okullarda da gösterilerini sundu. Programa, Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil ve Başkan Danışmanı Ev. Ercan Ay da katıldı.

“Ülkelerinizde Sevgiyi, Barışı Tesis Edeceğinize İnancım Tamdır”
Öğrenciler, daha sonra Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ile görüştü.  Başkan Uzun yaptığı konuşmada, “Sizler hangi ülkeden gelirseniz gelin. Hangi dinin mensubu olursanız olun. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz ülkemize, Beylikdüzü’müze.  Dünyada çocuklar için tek bir bayram var, o da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’dır. Bu bayramı çocuklara armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Burada edindiğiniz barış mesajını devletinizdekilere ve şehrinizdekilere çok iyi anlatın. Bazen büyükler aralarında kavga eder ancak; çocuklar kavga istemez.  Siz çocukların ülkelerinizde sevgiyi, barışı tesis edeceğinize inancım tamdır” şeklinde düşüncelerini dile getirdi. Dünya çocukları daha sonra kendi ülkelerinden getirdikleri hediyeleri Başkan Uzun’a sundu. Başkan Uzun da çocukları hediyelerle uğurladı. 13 Nisan’da başlayan festival ise 21 Nisan’da sona erecek. 
Program sonrası Başkan Uzun Cuma Namazı’nı ise Gürpınar’daki Galibi Vakfı Camii’nde kıldı. Başkan Uzun vakfın kurucusu H. Hasan Galip Kuşcuoğlu ile sohbet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.