Eğitimde İyi Örnekler konferansı gerçekleşti

Eğitimde İyi Örnekler konferansı gerçekleşti
Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı-İstanbul 2013 çalışması, sözlü sunum ve poster sunum tarzında bir konferans şeklinde 25 Mayıs 2013 tarihinde İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Kampüsünde düzenlendi. Açılışta konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Marif
Bakan Avcı,bunun zaman içerisinde değiştiğini dile getirerek, "Türkiye değişiyor. Türkiye, değerlerine sahip çıkma konusunda eskisi kadar kıskanç davranmıyor.İyilikleri ve güzellikleri takdir etme konusunda gittikçe daha cömert davranan bir toplum haline geliyoruz" diye konuştu.
Bir üniversitenin, bir eğitim kurumunun, özellikle yenilikler üretmesi konusunda başarılı olmasının, bünyesinde ne kadar "eksantrik" insan barındırdığına bağlı olduğunu anlatan Bakan Avcı, "Eksantrik kelimesi, Türkçe'de biraz farklı kullanıldığı için farklı algılanabilir. Ancak kelimenin kökenine bakıldığında merkezkaç anlamına geliyor. Yani ne kadar merkezle uyum içerisinde olsa da temel değerler çerçevesinde merkezle uyumlu olsa da en azından kuşkucu davranan ne kadar insanımız varsa o kadar yeniliğe açığız demektir" değerlendirmesinde bulundu.
Bakan Avcı,konferansı bu yönüyle faklı bulduğunu ifade ederek, burada sergilenen çalışmaların bir tür "merkezden kaçış" anlamına geldiğini düşündüğünü söyledi.
Konferansı,yerleşik anlayışları sorgulayan, onlardan en azından kuşku duyan, 'başka bir dünya mümkündür' diyen zihinlerin ürünü olarak gördüğünü belirten Bakan Avcı,etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli de eğitim sisteminde en ideali ortaya koymaya çalışan eğitimcilere şükranlarını sundu.
Bu tür çalışmalarla Türkiye'nin eğitim sisteminin başarıya ulaşacağını aktaran İzmirli, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları projeyle İstanbul'daki devlet okullarında "iyi örnek uygulamaları"nı ortaya çıkararak bunlarıeğitim camiası arasında yaymayı ve birçok yerde uygulanmasını hedeflediklerini kaydetti.
Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Avcı ve beraberindekiler, konferans kapsamında iyi örnek uygulamalarının sergilendiği standları gezdi.
Konferansın açılışına, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ile Büyükçekmece Milli eğitim şube müdürü Sefer Erkeçoğlu ,Büyükçekmece lisesi okul aile birliği Başkanı levent ertop ve İstanbul okul müdürleride katıldı.
tüm resmi, Okulöncesi – İlkokul - Ortaokul - Ortaöğretim kademelerinde örgün ve yaygın eğitim çerçevesinde İdari İşler / Uygulamalar
Halkla İlişkiler ve İletişim Uygulamaları
Kaynaştırma ve Özel Eğitim
Öğrenme-Öğretme Etkinlikleri
Öğretmen-Yönetici-Öğrenci-Veli-Tedarikçilerin Uygulama Modelleri
Okul Öncesi Eğitimi
Psikolojik Danışma ve Rehberlik 
Mesleki Eğitim
   Kategorilerde yapılmış olup 1600 okulun  başvurusu kabul edilmiş bunların elenmesi  sonucunda halkla ilişkiler ve iletişim uygulamaları kategorisinde hak kazanan Büyükçekmece lisesi sunumunu Murat bozok ,Fahri günay , Ümit keskin eşliğinde yaptılar.
Sunum aşağıdadır.

,

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.