Eğitime bir temel daha

Eğitime bir temel daha
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu Fatih Mahallesi Bahçeyolu Caddesinde yeni bir okulun temelini attı. Önceki gün Örnek Mahallesinde 24 derslik Garanti Koza İlkokulu temelinin atılması ardından dünde 32 derslik Özyurtlar İlkokulu için temeller atıld
Temel atma törenine Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Şenay Değer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan, Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÖZYURT, “EN BÜYÜK YATIRIM İNSANA VE EĞİTİME YAPILANDIR”

Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt yaptığı açılış konuşmasında, böyle yatırımlar vatana, millete, insana ve eğitime yapılan önemli yatırımlar olduğunu söyledi. Özyurt, “ Bu yatırımları yapmak vatanımıza duyduğumuz aşkımızdandır. En büyük yatırım insana ve eğitime yapılan yatırımdır. Böyle yatırım diğer alanlarda yapılacak yatırımların önünü açar ve onlara anlam kazandırır. Güzel bir geleceğe, iyiye ve başarıya olan inancımız bizleri bu konuda ileriye taşıyan en önemli güç oldu. Bu duygularla bugün 32 derslik bu okulun ilk betonunu atıyoruz, hayırlı olsun” dedi.

ÖZVATAN, KADIOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ

Tamer Özyurt ardından söz alan Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan, “ Bugün bizim için çok anlamlı bir gündür. Çünkü Esenyurt ‘ta yeni bir eğitim kurumumuzun temel atma töreninde buraya toplandık. Çocuklarımızın hak ettiği eğitimi almaları için tabi ki çok fazla okullara ihtiyacımız vardır. Eğitimin fiziki koşullarını iyileştirerek, öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim görmelerini sağlamak hepimizin sorumluluğudur. Devlete ve millete hizmet etmenin un güzel yönü öğrencilerimiz için yapılan böyle güzel yatırımlardır. Bu sorumluluk bilinci ile hareket eden ve ilçemizi eğitim anlamında daha ileriye taşımak için yardımlarını hiçbir zaman esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu’na bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN KADIOĞLU, “OTEL DEĞİL KEŞKE OKUL YAPSAYDI”

Özvatan’ın konuşması sonrasında Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu söz aldı. Başkan Kadıoğlu, “Eğitim deyince, okul deyince hakikaten bende heyecanlanıyorum. Çünkü 120 bini aşkın çocuğumuzun geleceğimizin şekillenmesi, yarınların büyük Türkiye’sinin buralardan ayağa kalkması ve bizimde buralara sorumlu olarak bulunmamız bu görevi bize yüklüyor. Sürekli yatırımcılara telkin ediyor ve onların teveccühü ile okullar yapmaya çalışıyoruz. Yasa müsait değildi, fakat yasanın yerel yönetimler tarafından Sayın Başbakanımız okul yapılır hale gelmesini sağladı. Bugün Özyurtlar İnşaat Yönetimi tarafından 32 derslik okulumuzun temelini atıyoruz. Bu yatırımcımız ile İnşallah ikinci okulumuzun temelini yakın bir tarihte atacağız.

Türkiye aşkı, vatan aşkı, millet aşkı için sizde kazandığınızı yine millete çevirdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Sizler böyle yaparken birde buraya bir araba ile gelerek 15 yıl burada başkanlık yapıp sonra buradan kazandığı parayı götürüp Taksim’de otel yapanlarda keşke okul yapsaydı. Bakın bizim 10 yılda Esenyurt ‘ta eğitim alanında neler yaptığımızı hepiniz biliyorsunuz. Söz verdiğimiz gibi 22 okulun temelini atarak önümüzdeki 5 yılda eğitim eksiklerini çözmüş olacağız. Durmak yok hizmete devam” dedi.

Başkan Kadıoğlu ardından söz alan Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, “ Bugün yine bir temel atma töreninde bir araya geldik. Birlik ve beraberliğin olduğu vatandaşlarımızın eğitim, sağlık, spor sosyal ve kültürel hizmetlerin verildiği her türlü ihtiyaçların tamamen yerine getirildiği böyle güzel bir ilçede ayrı gayrı olmadan çalışmak bizim için son derece memnuniyet vericidir. Temelini attığımız yeni okulumuz halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Protokol konuşmaları sonrasında kurban kesilerek dualar eşliğinde Özyurtlar İlkokulu’nun temeline ilk harç döküldü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.