EKOLOJİK KOLEJ!

EKOLOJİK KOLEJ!
Çatalca’nın ilk ve tek özel okulu olan Rumeli Kolejinde doğayla iç içe eğitim veriliyor.
Av. Erdal Gülmez’in yönetim kurulu başkanlığında Çatalca Çakıl'da hizmete giren Rumeli Koleji'nde, öğrenciler eğitimin yanı sıra, organik beslenme imkânı da buluyor. Sabah kahvaltısında yumurtayı kümesten, ekmeği de kendi fırınlarında pişirip öğrencilerine sunan kolej yöneticileri,  eğitim alan öğrencilerin sağlıklı beslenmesine de önem veriyor.  Doğanın içinde bulunan Rumeli Koleji'nin bahçesinde yüzme havuzu bile var.

Anaokulundan Liseye eğitim

24 dönüm ekolojik alan üzerine kurulan Rumeli Koleji, 230 öğrenci kapasitesine sahip. Komşu ilçelerden de koleje yazılan öğrencilerin rahat ve kısa sürede ulaşabileceği bir noktada bulunan Rumeli Koleji'nde anaokulundan lise eğitimine kadar eğitim veriliyor. Öğrencilerin ulaşımı için koleje ait servis araçları bulunuyor. Ayrıca yatılı kalmak isteyen öğrenciler için de konaklama yerleri mevcut.

 

Sanat ve Sportif alanda çocuklar kendini bulacak

Doğayla içi içe bulunan Rumeji Kolejinde eğitim gören öğrenciler için sanat ve sprotif kurslarda yer alıyor. Öğrencilere Gitar, Piyano, Tenis, Valeybol, Basketbol gibi kurslardan da faydalanma imkânı sunulan Rumeli Koleji, Sanat ve Sprotif alanda çocukların kendini bulmasına yardımcı oluyor.  

 

Gülmez;  Özel okul ile Devlek okullarını bir tutmamak lazım

Uzun Yıllar Türk Hava Yollarında eğitmenlik yapan Av. Erdal Gülmez, bu kez çocuklara eğitim alma imkanı sunuyor.  Çatalca’da açtığı Rumeli Koleji ile çocuklara doğayla içi içe eğitim imkanı sunan Gülmez; “ Özel okul ile Devlet okulunu ayrı tutmak lazım.  Rumeli Kolejimizde butik denebilecek bir sistemimiz var. Öğrencilerin eğitiminden tutunda sağlıklı beslenmesine kadar her şeyiyle birebir yakından ilgilenen bir sisteme ve donanıma sahibiz. Ayrıca öğrencilerimiz için sanat ve sportif alanlarda çeşitli kurslarımız var. Çocuklarımız sportif ve sanat alanında da kendilerini tanıyabilecekler” dedi.

Rumeli koleji öğreci velilerine de doğa güzelliklerini sunuyor

24 dönüm üzerinde bulunan Rumeli Kolejinin hemen bitişiğinde bulunan bir araziyi de kolej bünyesine katacaklarını söyleyen Gülmez, “ Öğrencilerimizin yanı sıra velilerinin de doğadan faydalanmalarını istiyoruz. Bunun içinde okulumuzun hemen yanında bulunan 24 dönüm araziyi kolej bünyemize katacağız. Ve öğrencilerimizin ailelerinin de keyifle zaman geçirebileceği şekilde düzenleyeceğiz.  Çeşitli aktivitelerle hem öğrencilerimiz hem de aileleri keyifle zaman geçirebilecekler” dedi.

Akıllı sınıflarda eğitim almak daha sağlıklı

Rumeli Kolejinde sınıf kapasitesinin 18 kişilik olduğunu söyleyen Av. Erdal Gülmez; Kalabalık sınıflardan ziyade çocuklar 18 kişilik akıllı sınıflarda daha sağlıklı etim alma şansına sahip. Kolejimizde 18 kişilik akıllı sınıflarımız mevcut. Akılı sınıflarımız ile öğretmen ve öğrencilerimizin eğitim anlamında daha rahat çalışabilmeleri mümkün” dedi.

Havacılık eğitimi de veriliyor

Yıllarca Türk Hava Yollarından havacılık eğitimi verdiğini söyleyen Gülmez; “ Havacılığa meraklı çocuklarımıza bu konuda da yardımcı olacağım. Bunun için gerekli teknik alt yapımızda bulunuyor. Okulumuzda havacılık konusunda merakı olan öğrencilerimiz mevcut ve bu öğrencilerimizle bizzat kendim ilgileniyorum. Ama tabii ki ilk önceliğimiz çocuklarımızın temel eğitimi” dedi. 

Rumeli Kolejinde neler var?

24 dönüm Ekolojik Kampüs, Pansiyon, Maksimun 18 kişilik Akılı Sınıflar,  Rumeli Eğitim Modeli, İki yabancı dil, Bir Spor ve veya Sanat dalında yetkinlik,  Ücretsiz kahvaltı, Ana dili İngilizce olan okul çalışanları ile doğal İngilizce pratiği, Üniversiteye hazırlıkta özgün yöntemler ile kesin başarı, Yaz okulu imkanı / Yurt dışı etkinlikleri ve Hayat Becerileri hobi çalışmaları.

Haber/ Fatma Sarıbıyık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.