Engelli çocuklar sahneye çıktı

Engelli çocuklar sahneye çıktı
15 Mayıs'ta yapılması planlanan, ancak Soma’da yaşanan üzücü olaydan dolayı ileri bir tarihe ertelenen İsmail Çile Uygulama Merkezi'nin Engelliler Haftası gösterisi Büyükçekmece AKM'de yapıldı.

     Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul, Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, ilçe okulları ve Büyükçekmece halkının katılımıyla gerçekleşen program renkli görüntülere sahne oldu. Açılış konuşmasını yapan İsmail Çile Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Serkan Ulubulut, “Engelli öğrencilerimiz ile yaptığımız çalışmalardaki temel gayemiz, toplumdaki farkındalık düzeyini artırmak, engelli bireylerin sosyal hayatta “Biz de varız” diyebilmelerini sağlamaktır. Ülkemiz nüfusunun yüzde 12’si gibi bir oranı oluşturan engelliler toplum içinde kimi zaman dışlandılar, kimi zaman görmezden gelindiler. Bu ve benzeri etkinliklerin düzenlenmesi ve öğrencilerimizin kaynaşması ile birlikte “Biz de varız” diyebileceğiz” dedi.





‘Hayatın İçindeyiz’ sloganı ile hazırlanan programda engelli çocuklar tüm yeteneklerini sergileme fırsatı buldular. Engelli çocukların hazırladığı programı izleyenler hem mutlu hem de duygusal anlar yaşarken, halk oyunlarından tiyatroya kadar sahneye konan gösteriler izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul yaptığı kapanış konuşmasında, programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, engelli bireylerin topluma kaynaştırılmasının önemini vurguladı ve bu tür etkinliklerin düzenli olarak yapılması gerektiğini ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.