ENGELLİ MİNİKLER, KEPLERİNİ FIRLATTI

ENGELLİ  MİNİKLER, KEPLERİNİ FIRLATTI
Dünya Engelliler Günü kapsamında Beylikdüzü Özel İlkevin Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte mezun olan öğrenciler kep fırlattı, çeşitli yarışmalarda dereceye giren engelli öğrencilere madalyaları verildi.
Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Av. Ercan Ay, Dünya Engelliler Günü nedeniyle Beylikdüzü Özel İlkevin Rehabilitasyon Merkezi’ndeki programa katıldı. Çeşitli yarışmalarda dereceye giren engelli öğrencilere madalyaları verildi; mezun olan öğrenciler kep fırlattı. Programda eğitim alan engelli öğrenciler, engelliler günü için hazırladıkları gösterilerini sundu. Bazı engelli anneleri, çocuklarının gösterilerini izlerken gözyaşlarını tutamadı.

“Engelliler Oranını Azaltmak İçin Çaba Göstermeli”
Programa katılan Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, ‘Özel insan’ olarak nitelendirdiği engellilerin sahiplenilmesi ve topluma kazandırılmasında büyük destek veren devlete,  yerel anlamda da Beylikdüzü Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakamlık görevlileri ve çocukların ailelerine teşekkür etti. Kaymakam Demirkol, Toplumun %10’unu oluşturan engelli oranının daha aşağı çekilmesinin çabasının da gösterilmesi gerektiğini ifade etti. 

Örnek Olacak Önemli Bir Kurum…
Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Av. Ercan Ay da konuşmasında Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un selamlarını engellilere iletti. Son 11 yılda devletin ve belediyenin engelliler için sunduğu hizmetlerle ilgili bilgi veren Başkan Yardımcısı Ay, yapılan hizmetlerle engellilerin toplum içerisinde daha çok yer almaya başladığını belirtti. Dünyada tek örneği olan Özel Eğitim İş Merkezi’nin kurduklarını dile getiren Başkan Yardımcısı Ay, bu merkezin çalışmalarının da takip edilmesini istedi. Ay, 6 Aralık 2013 tarihinde Beylikdüzü Kaymakamlığı, Beylikdüzü Belediyesi ve Kızılay ile birlikte engelli ailelerine yönelik önemli bir etkinlik düzenleyeceklerini söyledi.
Programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, Başkan Danışmanı ve Kızılay Beylikdüzü Şube Başkanı Ayhan Başarır, İlkevin Kurum Müdürü İsmail Demir de yaptıkları konuşmalarda engellilerle ilgili yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.