Esenkent 8. Çocuk Ve Gençlik Şenliği

Esenkent 8. Çocuk Ve Gençlik Şenliği
Esenkent 8. Çocuk ve Gençlik Şenliği 14 Mayıs’ta Halk Müziği Korosu ile Başladı.

ŞENLİK DÜZENLEME KURULU YAPTIKLARI BASIN AÇIKLAMASIYLA BU MUTLU ANLARINI ŞU DUYGULAR İLE İFADE ETTİLER:

KENDİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Demek ki, taşı delen dalgalar değil, sürekli akan damlalarmış.

Esenkent 8. Çocuk Ve Gençlik Şenliğimiz Başladı

Bu Sene Şenliğimize Yetişkinler de Katıldılar

  Ardından Bahçelievler Huzurevi Tiyatrosu, Esenkent Sanat Müziği Korosu ve Esenkent Halkoyunları Topluluğu sahne aldılar. 16-29 Mayıs tarihlerinde ise futbol, voleybol, basketbol alanlarında 32 takım  turnuva maçları değil, gösteri maçları yaptık. Ayakta top sektirdik, penaltı-üç sayılık atışlar yaptık. Yürüyüş parkurunda 100-200 metre koştuk, bisiklet yarışlarına katıldık. Artık başkalarıyla değil, kendimizle yarışmanın farkına vardık.

Şenliğimiz 4-5 Haziran etkinlikleri ile devam ediyor. Cumartesi günü şenlik yürüyüşü ile başlayacak etkinlikler meyve fidanları dikimi, satranç karşılaşmaları ve duvar resimleri, çocuk ve gençlik tiyatroları ile devam edecek.

Pazar programında ise, küresel ısınma konulu sinevizyon gösterisi, dans gösterileri,

müzik aletleri ile gösteriler, ses yarışması ve ödül töreni var.

Şenliğimize Bu yıl Dışarıdan Sekiz Grup Katılıyor. Bu sene şenliğimiz Esenkent dışından katılan topluluklarla daha bir renklenecek.

Bahçelievler Huzurevi Tiyatrosu şenliğimizin onur konukları.

Cemil Meriç İlköğretim Okulu Roman, Waka Waka, Rock’n Roll Dans Grupları, Aybars Ak İlköğretim Okulu Hekimoğlu Halkoyunları ekibi şenliğimizin çocuk konukları olacaklar.

Sihirli Adımlar Dans Grubu ve Yıldırım Dansçılar ise yerel dans gruplarımızdan.

Gençler ve çocuklar Rock Müzikle Eğlenecekler. Önceki yıl da şenliğimize katılan Omega Rock Grubu’na bu sene Deat Gate ve İzmarit Rock grupları eklendiler.

Ve son olarak programda, madalya ve plaketler dışında, yüzlerce ödülün kura ile verileceği ödül töreni var.

Şenliği Biz Çocuklar  ve Gençler Yönetiyoruz. Bu şenlikte 40 çocuk 10 genç  bir araya geldik. Şenlik çalışmalarına Mart ayında başladık. Her Pazar toplandık. Belirlediğimiz gündemleri tartıştık. Görevler üstlendik. 2. haftadan sonra da, toplantıları bizler yönetmeye başladık.

Yetişkinlerin Kararlarda ve Kurullarda Sayısal Oranları Onda İki.

Bu arada şenlik çalışmalarında doğrudan yer alan beş yetişkinimiz var. Ahmet Özdemir, Adnan Polat, Öncü Kartal, Baki Erdoğan, Hasan Semerci.

Şenliğin bizim başaramadığımız alanlarında onlar görev aldılar. Bize böyle bir sevinci yaşattıkları için onlara da özel teşekkürlerimiz var. Ancak,  şenlik bizim şenliğimiz olduğundan onların kararlarda ve görevlerde sayısal oranlarını,  10’da 2 olarak belirledik. 

Şenliğimizin Katılımcı Kurumları Şunlar: Toplu Yapı Yönetimi, Esenkent Kooperatifler Birliği, Kültür Sanat Eğitim Vakfı, Esenkent Spor Kulübü ve Esenkent Muhtarlığı. Şenliğimizin 141 Sahibi Var. Kurum, şirket, esnaf görüşmelerini  10 grup arkadaş yürüttük. İnanılmaz heyecanlar yaşadık. 119 görüşmeden  olumlu sonuç aldık.

Şenliğimizin Temel Konusu “Küresel Isınma”. Bu sene de temel sorunumuz aynı. Türkiye Kyoto Sözleşmesi’ni imzalasa da, dünyamız ölüyor. Ülkemizi ve dünyamızı yönetenler sessiz ve kayıtsız. Üstelik, nükleer santrallerin, HES’lerin, zehirli atıkların sorumluları onlar. Derelerimiz, göllerimiz; ormanlarımız, madenlerimiz hızla satılıyor.

İki yıl önce başlattığımız imza kampanyasını bu yıl da sürdürüyoruz. Çocuklara, yetişkinlere sesleniyoruz. Ülkeyi ve dünyayı yönetenlere sesleniyoruz:

“Kaldırın başlarınızı. Dünyamız ölmesin. Kuşlar, balıklar, çocuklar ölmesin. Kanser ölümleri çoğalmasın. Topraklarımız çöl olmasın. Türkiye Kyoto Sözleşmesi’ni imzalamakla kalmasın gereğini yerine getirsin” diyoruz.

Şenliğimizin en Önemli Özelliği Doğrudan Katılım. Sürece doğrudan katılanların, doğrudan anlatıcı, doğrudan taşıyıcı olduğunu  bu şenliklerde öğrendik. Bu şenlikte çocuklardan, gençlerden, yetişkinlerden  1.600 etkinlik izleyeceğiz. Bu sayı, katılımcıların imzalı formlarında belirttikleri etkinlik sayısıdır.

Katılımcı Sayıları Şöyle: Düzenleme kurulu 50, dayanışmacı katılımcılar 119, Halk Müziği 40, tiyatro 148, futbol 256, sanat müziği 24, halkoyunları 8, top sektirme 69, penaltı atışları 154, voleybol - basketbol 47, üç sayılık atışlar 98, bisiklet yarışı 35, koşu 109, şenlik yürüyüşü 308, imza toplayacaklar 40, meyve fidanı 161, duvar resimleri 105, satranç 126, dans  138, müzik aleti çalma 27, ses yetenek gösterisi 28. Toplam 1600. Bu sayı ülkemizde hiçbir etkinlikte olamayacak kadar rekor bir sayıdır. Bunu nasıl başardığımıza biz de  şaşırıyoruz. Kendimizi şenlik sonunda 5 yaş büyümüş hissedeceğiz.

Düşlerimiz gerçek oluyor.  Bu kent kurulurken hiç meyve ağacımız yoktu.

Maket kent gibiydik. Yeşile bakıyorduk ama dokunmuyorduk. Sonra sorduk, “neden bu kentler kurulurken meyve ağacı düşünülmez” diye. Değil mi, meyve yoksa kelebek, kuş da yok. Doğa yok. Yeşilimiz var ama dışını çevirmişiz. Çimlere basmıyoruz. Ağaçlara çıkmıyoruz. Düşüp kalkmayı, acıyı, sızıyı nerede öğreneceğiz? Meyvesi olmayan ağaca neden çıkalım ki? Bizi evlere hapsedemezsiniz. Kendi dikip büyüttüğümüz meyve fidanlarını bu yüzden istedik. Çok sayıda büyüğümüz, sinek yapar” diye karşı çıkmaya devam ediyor. Kirletilmiş göl, deniz, doğa daha mı az sinek üretiyor? Ama bizler kararlıyız.

Düşlerimiz gerçek oluyor. Esenkent’i meyve kenti yapmak istiyorduk. Binlerce kısır ağacın yanında yüzlerce meyve ağacımız olsun istemiştik. Sekiz şenliktir 800 meyve fidanımız oldu. Hepsi de meyve vermeye başladı. Adlarımızı Esenkent’e ve meyve fidanlarına yazdırmaktan mutluyuz. Bu şenlikte hem belirlediğimiz yerlere yeni fidanlar dikeceğiz, hem de, ödül olarak verdiğimiz fidanları site bahçelerine taşıyacağız.

Kararlılık Güzelmiş. 8 yıldır tüm olumsuzluklara, yetersizliklere,  deneyimsizliklere, kimi kurumların engelleyici tutumlarına rağmen  kararlıyız. Başarmaya devam ediyoruz.

Demek ki, taşı delen dalgalar değil, sürekli akan damlalarmış.

Kendimize teşekkür ediyoruz Kendimiz olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu şenlik bize, kendimize de teşekkür etmeyi öğretti. Bu yüzden büyüklerin başarmada zorlanacağı onca işin üstesinden geldiğimiz için kendimizle gurur duyuyor, kendimize teşekkür ediyoruz.

ŞENLİK DÜZENLEME KURULU

Çocuklar Çalışma Grubu-Arda Külekçi-Aslıhan Ateş-Aslıhan Doğan- Aslıhan Kaymak-Beste Alpkaya-Boran Güzelci-Akın Yaşar Mert-Can Destan-Cemre Bayer-Delal Çakmak-Dilara Fatma Altun-Efe Çinkaya-Ege Elmaca-Ege Yaygın-Öykü Büyükyılmaz-Eren Eren-Emir Baran Billiç-Eylül Demir-Eylül Karen Doğan-Fatma Albayrak-Hüseyin Şahin- -Sude Gürel-Elçin Hoş-Zelal Çakmak-Sude Kaya-Serra Kızılbuğa-Umut Adıgüzel-Umut Can Baydar

Gençlik Çalışma Grubu:

Ahmet Özdemir-Adnan Polat- Hasan Semerci– Baki Erdoğan-Büşra Demirsular-Melike Korkmaz-Merve Korkmaz- Nurdan Taşkıran- Aydan Taşkıran-Öncü Kartal-Bilge Gürbüz-Büşra Korkmaz-Hazal Deniz Tunç-Aysun Çekmez-Doğacan Atabay

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.