Esenyurtlu gençler, geleceğe hazırlanıyor

Esenyurtlu gençler, geleceğe hazırlanıyor
Esenyurt Belediyesi, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nakipoğlu Cumhuriyet Anadolu Lisesinin ortak olarak 2’ncisinidüzenlediği, “Üniversite ve Meslek Tanıtım Fuarı” binlerce öğrencinin katılımı ile Esenyurt Kültür Merkezinde gerçekleşti.
Üniversite sınavına girecek olan öğrenciler için düzenlenen programda, öğrencilere üniversiteler ve meslekler hakkında bilgilerin verildiği fuarda,  öğrencilerin üniversite ve bölüm tercihlerini doğru yapmaları gerektikleri anlatıldı.

Esenyurt’a Üniversite akımı
EKM’de düzenlenen üniversite ve meslek tanıtım fuarında devlet ve vakıf olmak üzere 25’e yakın üniversitenin rehberlik ve bölüm başkan yardımcılarının katılarak okullarını ve bölümlerini tanıttığı stantlar öğrenciler ile doldu taştı. Ayrıca, Türkiye İŞKUR Büyükçekmece şubesi fuaye alanında yer alarak meslekler hakkında öğrencilere bilgi verdi.  

Okul Müdürü Ocak “Üniversite sınavına girecek öğrencilerimize başarılar dilerim”
Üniversite ve Meslek Tanıtım Programda açılış konuşmasını Esenyurt Nakipoğlu Cumhuriyet Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yusuf Ocak yaptı. Ocak “ Üniversite sınavına girecek olan öğrencilerimize sınavda başarılar dilerim. Sınava hazırlanan öğrenciler için böyle bir programa hazırlanırken bize maddi manevi destek veren Esenyurt Belediye Başkanı Sayın Necmi Kadıoğlu’na teşekkür ederiz” dedi.

 Milli Eğitim Müdürü Özvatan “Esenyurt eğitimde gelişen bir ilçe”
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan “Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız sayesinde Esenyurt eğitimde gelişen bir ilçe haline geldi ”dedi. Özvatan “ Esenyurt’ta eğitim projeleri ile İlçemizi eğitim yuvası yapan ve öğrencilere her zaman destek olan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na teşekkür ederim “dedi. 

Kadıoğlu “ Üniversite tercihleri, Üniversite sınavı kadar önemlidir”
Esenyurt Üniversitesinin önümüzdeki dönemde faaliyete geçeceğini belirten Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “ Üniversite tercihlerinin de en az üniversite sınavı kadar önemlidir. Tercih yaparken öğretmenleriniz ve rehberlik biriminiz ile görüşerek bilinçli tercih yapın.  Geleceğimiz olan gençlerimizin iyi bir eğitim alabilmeleri ve gelecekte ülkesi için hayırlı bireyler olabilmeleri bakımından temellerini şimdiden atmamız, yani gençlerimizi desteklemeniz gerekmektedir” dedi.

Kaymakam Uyumaz  “Öğrencilerimiz için çok yararlı ve faydalı olacaktır”
Esenyurt ’un eğitimde ve öğretimde gün geçtikçe geliştiğini belirten Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz, “ Esenyurt’ta düzenlenen üniversite ve meslek tanıtım fuarı sınava girecek olan öğrencilerimiz için çok yararlı ve faydalı olacaktır. Gelecekte hangi meslek dalı ile uğraşacağınızı, hangi üniversite ve hangi bölümü okuyacağınıza bu tanıtım fuar sayesinde karar verebilirsiniz. “dedi. 
Program sunumu ardından, tanıtım stantlarını gezen protokol mensupları, üniversitelerin yöneticileri ile hatıra fotoğrafı çektirdiler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.