Fatih hukuk ilk 40 mezunlarını veriyor

Fatih hukuk ilk 40 mezunlarını veriyor
İstanbul Büyükçekmece ilçesinde ki Fatih Üniversitesi hukuk fakültesi ilk mezunlarını seneye veriyor. Genç hukukcular adalet dağıtıp, kamu düzenini sağlayacaklar.

 

Halen 324 öğrencinin okuduğu hukuk fakültesi dekanı Prof. Dr. Osman Kaşıkcı ve dekan yardımcısı idare hukuku öğretim üyesi Yr. Doç.Dr. Mustafa Yılmaz, gazeteci Dursun Boran’ın sorularını cevaplarken, 2008 de kurulan hukuk fakültesinin il mezunlarını 2013 de vereceğini söylediler.

 

İlk sene İngilizce hazırlık okuyan geleceğin hakimleri, savcıları, avukatları, Yargıtay ve Danıştay üyeleri 4. sene sonunda mezun olup cübbe giyecekler.

 

1 dekan, 2 dekan yardımcısı 20 öğretim elemanı ile eğitim veren Fatih hukuk, üniversite imtihan sonuçlarında en başarılı öğrencilerin girdiği fakülte.

 

TERCİH EDİLEN HUKUK FAKÜLTELERİ ARASINDA 2. SIRADA.

 

Fatih Hukuk, hukuk fakülteleri arasında öğrencilerin en çok tercih ettiği 2. fakülte. Bu sıralamada geçen sene G. Saray hukuk, bu sene ise Koç Üniversitesi birinci sırada yer almış.

Avrupa hukuku, insan hakları, ceza hukuku başta olmak üzere tüm dersleri gören öğrenciler, her sene ABD ye yaz okulunada gönderiyorlar. Sanal mahkemelerde duruşmaya çıkıyorlar.

Üniversitede 70 devletten 700 civarında yabancı öğrenci, 70 civarında yabancı uyruklu öğretim öğretim var.

 

Hukukçuların Yapabileceği İşler

Hukukçuların çok geniş bir meslek profili var. Hakim-savcı, kaymakam, hukuk müşaviri, banka müfettişi, sayıştay denetcisi, avukatlık vs. Ayrıca hukukçu sayısı artarsa hukukçuların yapması gereken bir çok meslek var. Mesela icra müdürlerinin hatta yazı işleri müdürlerinin hukukçu olmasında büyük yarar var. Çünkü bu makamlardaki insanlar hakimler kadar yetki kullanıyor. Diğer taraftan serbest meslek icra edecek kişilerin hukukçu olmasında büyük yarar var. Keza avukatların sayısın fazla olmasında kalitenin artması, ihtisaslaşma olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.