Fatih Koleji'nin %100 Cambridge Başarısı

Fatih Koleji'nin %100 Cambridge Başarısı
Silivri Fatih Koleji öğrencileri her yıl düzenli olarak girdikleri Cambridge Üniversitesi tarafından yapılan UCLES sınavlarında bu yıl da gösterdikleri başarı ile okullarının gurur kaynağı oldular.
Mayıs 2013'te yapılan ve öğrencilerin İngilizce okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinin ölçüldüğü sınava giren 114 öğrencimiz sınav sonuçlarını büyük bir heyecanla beklediler. Sonuçların belli olmasıyla birlikte öğrenciler büyük mutluluk yaşadı. YLE Young Learners Exams olarak adlandırılan Starters, Movers ve Flyers sınavlarına giren 3,4 ve 5. Sınıf öğrenciler gösterdikleri başarı ile bir üst sınava girmeye hak kazandı. 6,7 ve 8. Sınıf öğrencilerimiz ise girdikleri KET Key English Test ve PET Preliminary English Test sınavlarında üst düzey bir performans göstererek %100 başarı elde ettiler. Öğrencilerin bu başarısını taçlandırmak için okulda; okul idarecileri, velilerin ve öğrencilerin katıldığı bir sertifika töreni düzenledi.
UCLES sınavları ile ilgili bilgi veren İngilizce Zümre Başkanı: "Okulumuz yıllardan beri İngilizce eğitiminde gösterdiği başarı zincirine bu yıl yeni bir halka daha eklemeyi başardı. Öğrencilerimizin, küçük yaşlardan itibaren dil eğitimi anlamında çoklu zekânın bütün öğelerini kullanarak, dil becerilerini geliştirmeye çalışıyoruz. Her yıl elde ettiğimiz başarılar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.” diyerek sınav sonuçlarındaki başarının kendilerini şaşırtmadığını ifade etti.    
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Sedat Yağcı: “Eğitimde bir dünya markası olan Fatih Eğitim Kurumlarının bir okulu olarak ‘Türkiye için dünya ile yarışma’ azmi ve kararlığı içinde bulunan öğrencilerimizin elde ettiği bu başarı gurur verici. Her yıl çıtayı biraz daha yukarıya koyarak öğrencilerimize hep daha iyisini yapma idealini vermeye çalışıyoruz” diyerek bu başarının tesadüfî olmadığının altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.