Gelecek üç saate sığar mı?

Gelecek üç saate sığar mı?
Esenyurt’ta “Devrimci Liseliler Birliği” adına açıklama yapan bir grup Lise örgencileri Yaklaşan Yükseköğretime Geçiş Sınavın Protesto amaçlı Esenyurt Cumhuriyet meydanında basın açıklaması yaparak “baştan aşağı skandallarla dolu olan YGS-LĞS sınav sistem
Yapılan basın açıklamasında” Gelecek 3 saate sığar mı? İşte bugün burada bu sorunun yanıtı vermek ve kendi çözümümüzü koymak için toplandık. Hayatımızın en güzel çağlarını eşitsiz, piyasalaşan ve bilimsellikten uzak bir eğitim ve sınav sisteminde elenerek geçiriyoruz. Gelecek beyinlerimiz, umutlarımız daha güzel bir gelecek hayalimiz bu çarpık düzenin çarkında öğütülüyor.
Şimdi YGS-LYS adı altında önümüze konulan ve yarışa koşulduğumuz maratonun ilk ayağı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı var 24 Mart’ta. Yani bundan iki gün sonra milyonlarca örgenci iki aşamadan oluşan bu sınav komedisinin ilk ayağını tamamlayacak.

Okula,dershaneye,ders kitaplarına verebildiğimiz para kadar eğitim alabildiğimiz bu sistemde ezberci,soğrulamayan bireyler olarak yetişiyoruz.Cebi dolu olanların çocuklarının en güzel okullarda okuduğu bu sistemde eğitimde fırsat eşitliğinden bahsedilebilir mi?.

“Hep birlikte soruyoruz”
Bizleri sınavlara endeksli yaşamaya mahkum eden,şifre skandalıyla ipliği pazara çıkmış bu sistem eşit bir eğitim verebilir mi?.
Okullarımızı ticarethaneye çevirip etimizi,kanımızı staj adı altında patronlara pazarlayanlar parasız bir eğitim verebilir mi?.
Üniversiteden mezun olduktan sonra yüz binlerce atanamayan öğretmen ve diplomalı işsiz yetiştiren bu sistem bizlere gelecek verebilir mi?
Bu soruların toplamına vereceğimiz tek yanıt kocaman bir “Hayır”dır.
Öyleyse, baştan aşağı skandallarla dolu olan YGS-LĞS sınav sistemini reddediyoruz” şeklinde açıklama yaptıktan sonra dağıldılar.
 Haber Gül Güyük
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.