Gençlere motivasyon

Gençlere motivasyon
İlim Yayma Cemiyeti Esenyurt Şubesi Gençlik Komisyonu tarafından Esenyurt Nikah sarayında LYS öncesi hazırlık ve motivasyon gecesi düzenlendi.

Gençlik buluşması motivasyon yemeğine gençler tarafından yoğun ilgi gösterildi. Programa Esenyurt Belediyesi Başkanvekili Gürbüz Süleymanoğlu, Esenyurt İlçe Müftüsü Mehmet Müftüoğlu, Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Gazanfer Karakaş, İlim Yayma Cemiyeti Esenyurt Şube Başkanı Abdullah Yılmaz, Esenyurt Belediyesi Başkan Danışmanları, Eğitim Bir-Sen Dernek Başkanı ve yönetimi ile birlikte çok sayıda genç katıldı.

Programda genç hafızlar tarafındanKur’an okunarak, ünlü Türk Şairi Necip Fazıl Kısakürek şiirleri okundu. İlim Yayma Cemiyeti’nin kuruluşunu ve tarihini anlatan bir sinevizyon gösterisi yapıldı.

Ekiz, “Devletimiz ve milletimiz için”

Esenyurt İlim Yayma Cemiyeti Gençlik Komisyon Başkanı Serdar Ekiz söz alarak gençliğin önemine değinerek yapacakları faaliyetler hakkında bilgi verdi. Ekiz, “Gençliğin dilinden ancak gençler anlar” diyerek bu yola çıktık. 2013-2014 eğitim – öğretim döneminde sınava girecek arkadaşlar için LYS’ye hazırlık kursları ile kardeşlerimizi sınavlara hazırladık. Gençliğin her zaman yanında olan ve gençleri önemseyen İlim Yayma Cemiyeti olarak devletimizin ve milletimizin ilerlemesi için elimizden geleni yapacağız. Bu hayırlı çalışmalarımızda büyüklerimizin de bizim yanımızda olacağına inanıyorum” dedi.

Yılmaz, “ İlim yaymak zor bir iştir”

Ekiz ardından, İlim Yayma Cemiyeti Esenyurt Şube Başkanı Abdullah Yılmaz söz aldı. Yılmaz,“1951’de öyle bir tohum saçıldı ki toprak utanmadı. İlim ile ilgili, ilim yayma ile ilgili işler çok zor bir meziyettir. Her kişinin yapacağı iş değildir. Biz Esenyurt genelinde bir yapılanma oluşturduk, bunlar kadın kolları ve gençlik kollarıdır. Öncelikli hedefimiz öğrencilere destek olmak ve onlara ilim, irfan öğreterek ahlaklı, zeki, vatana millete ve dinine hayırlı bir nesil yetiştirmektir” dedi.

Başkanvekili Süleymanoğlu, “Başbakanımız 12 yılda büyük işler yaptı””

Gençlerin programına katılarak söz alan Esenyurt Belediyesi Başkan Vekili Gürbüz Süleymanoğlu, geçmişten bugüne İlim Yayma Cemiyeti’nin faydalı işler yaptığını belirtti.

Süleymanoğlu, “Bu cemiyeti kuran 68 büyük insandan 66’sı vefat etmiştir. Kendilerine Allahtan rahmet diliyorum. Ülkemiz için gerçekten çok faydalı bir iş yapmışlardır. Biliyorsunuz ki bir zamanlar ezan Türkçe okutuluyordu. ama Allaha şükür bu durum ortadan kalkmıştır. Biliyorsunuz ki ülkemizi şuanda yöneten insan İmam Hatip mezunu bir insandır. 12 yılda ülkemizin gelişmesine ve kalkınması için büyük işler yapmıştır. Daha önceki dönemlere baktığımızda ülkemizi her geçen yıl daha da geriye götürüyorlardı. Başbakanımız bu durumu değiştirdi ve her yıl ülkemizi daha da ileriye taşıyor. İlim Yayma Cemiyeti Esenyurt Şubesi ilçemizde faydalı işler yapacaktır” dedi.

Konuşmalar ardından İlim Yayma Cemiyeti’ne destek olan eğitimcilere teşekkür plaketi takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.