Gözden kaçan 'utanç'

Gözden kaçan 'utanç'
Konya Mareşal Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda eğitim gören yaklaşık 2 bin 458 öğrenciye, dağıtılan anket formuyla, kendilerinin veya kardeşlerinin cinsel, fiziksel ve duygusal istismara uğrayıp uğramadıkları soruldu.

Öğretmenlerin doldurması gereken anketin öğrencilere doldurtulması eğitimcilerin ve velilerin tepkisini çekti. Okul Müdürü Kamil Ural, “Zamanında yetiştiremeyeceğimiz düşüncesiyle anketi öğrencilere dağıttık. Cinsel içerikli sorular da gözümüzden kaçmış” diyerek kendini savundu.

Milli Eğitim Bakanlığı, bağlı devlet okullarında eğitim gören çocukların cinsel, fiziksel ve duygusal istismara maruz kalıp kalmadıkları, aile ortamları ve ebeveynlerin çocuklara ilgisini ölçmek amacıyla 65 soruluk bir anket formu hazırlattı. Hazırlanan anket formunu, sadece idareci ve öğretmenlerin görebileceği şekilde internet sitesinde yayımlayan bakanlık, genelgeyle okul yönetimlerinden, rehber öğretmenler vasıtasıyla her bir öğrenci için anket sorularının yanıtlandırarak 30 Kasım’a kadar teslim edilmesini istedi. Ancak okul yönetimi, rehber öğretmenler tarafından doldurulması gereken anketi öğrencilere dağıttı.

Yaşanan bu skandal, eğitim camiasını ve velileri ayağa kaldırdı. Bazı öğrencilerin anket sorularını topluca birbirinden yardım alarak doldurmak zorunda bırakıldıklarını savunan veliler, öğrencilere ait kişisel bilgileri taşıyan anket formlarının, zamandan kazanmak amacıyla yine öğrenciler tarafından sisteme girildiği de iddia etti.

‘Gereken yapılır’

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ise “Olayı ilk kez sizden öğreniyorum. İnceleteceğim. Sorular öğrencilere dağıtılmışsa tabii ki yanlış yapılmıştır. Varsa böyle bir olay gereken yapılır” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.