Haberleşme Hizmet Grubu’na afet eğitimi

Haberleşme Hizmet Grubu’na afet eğitimi
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu başkanlığında gerçekleşen olası depreme hazırlık seminerlerinin 3.’sünde Haberleşme Hizmet Grubu’na eğitim verildi.
    İstanbul’daki kamu kurum ve kuruluşlarını olası bir afete karşı bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen eğitim seminerleri sürüyor. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu başkanlığında, İstanbul Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından koordine edilen seminerlerin üçüncüsünde Haberleşme Hizmet Grubu üzerine eğitim verildi.
İstanbul AFAD’da gerçekleştirilen seminerde Haberleşme Hizmetleri Grubu Planı’nın işleyişi değerlendirildi. Seminere; Haberleşme Hizmet Grubunu oluşturan Türk Telekom İstanbul 1. ve 2. Bölge Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İstanbul Bölge Müdürlüğü, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Telsiz İşletmeleri Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, TRT İstanbul Müdürlüğü, Avrupa Yakası PTT Başmüdürlüğü, Anadolu Yakası PTT Başmüdürlüğü, Turkcell, Avea, Vodafone ve Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti temsilcileri katılırken, kendilerine yöneltilen sorular ile ilgili sunumlar gerçekleştirdiler.Toplantıda ayrıca, diğer hizmet grup başkanlıklarını yürüten İl Emniyet Müdürlüğü, İl Defterdarlığı, İl Sağlık, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, İSKİ Genel Müdürlüğü, İBB Ulaşım Daire Başkanlığı temsilcileri de hazır bulundu.
    İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu başkanlığında gerçekleştirilen seminerler ile Afetlere İlişkin Acil Yardım Teşkilatı ve Planlama Esaslarına Dair Yönetmelik gereği 9 başlık altında yapılan Acil Yardım Hizmet Grupları Planlarının işleyişi gözden geçirildi.
    Seminerler ile İstanbul’da meydana gelmesi muhtemel bir afetin başlangıcından bitimine kadar geçen sürede en az zararla atlatılması, ilgili kurum ve kuruluşların afete ilişkin görevlerini yerine getirmedeki becerilerinin geliştirilmesi ile aralarındaki işbirliği ve koordinasyonun sağlanması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.