Hani bağış yoktu!

Hani bağış yoktu!
HABERDAR’ı arayarak ‘Hani kayıt parası yoktu’ diyen bazı veliler yetkilileri göreve ve duyarlığa davet ettiler.


Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer Dinçer’in, geçen yıl yaptığı açıklamada '' Kayıt zamanı bağış alan hem okul aile birliği yöneticilerine hem de okul yöneticilerine hesap soracağım'' demesine rağmen bir çok okul yöneticisi bu yasağı dinlemiyor.

HABERDAR’ı arayarak ‘Hani kayıt parası yoktu’ diyen bazı veliler yetkilileri göreve ve duyarlığa davet ettiler. Büyükçekmece İlk Öğretim Okulu’na kayıt için gittiklerinde kendilerinden 400 TL (DÖRTYÜZ) kayıt parası talep edildiğini bildiren veliler bu ödeyeceğimiz paralar gerçekten öğrencilerimiz için kullanılacak ise eyvallah. Ancak bu paraların nerelere harcanacağını da bilmemiz hakkımız, diye konuştular.

Anayasa’nın 45. Maddesi’nde yer alan Eğitim ve Öğrenim Hakkı Maddesi’nin 3. Bendine göre  “ Temel eğitim, bütün vatandaşlar için zorunludur ve Devlet okullarında parasızdır “ diyor. Bu doğrultudan yola çıkan Milli Eğitim Bakanlığı 2012-2013 eğitim-öğretim yılı öncesi yaptıkları açıklamalarda, kesinlikle velilerden para istenmeyeceğini duyurmuştu.

ALO 147 Milli Eğitim Şikayet Hattını arasınlar

Olayı bilgilendirmek ve uyarmak amacıyla görüştüğümüz Bakanlık yetkileri “Okullarda yapılan kayıt işlemlerinde, velilerden hiçbir şekilde kayıt parası veya bağış adı altında herhangi bir ödeme talep edilmemesi gerektiğini, bu anlamda mağduriyet yaşadıklarını iddia eden vatandaşlarımızın Milli Eğitim Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir. Vatandaşlarımız, Milli Eğitimle alakalı maruz kaldıkları uygulamalar karşısında ALO 147 Milli Eğitim Şikayet hattını da arayabilirler” ifadelerini kullandılar

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.