Harç zammı protestosu

Harç zammı protestosu
'Müşteri değil öğrenciyiz'

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi grubuna üye bir grup öğrenci, Rektörlük binası önünde bir araya gelerek öğrenci harç zamlarının geri çekilmesi istedi.

KTÜ Öğrenci Kolektifi mensubu yaklaşık 30 öğrenci, Rektörlük binası önünde toplanarak, harç uygulamalarına ilişkin basın açıklamasında bulundu. Ellerinde, "Borç harçla okunmaz, üniversiteli soyulmaz", "Müşteri değil öğrenciyiz", "Mağduriyetimiz giderilsin, harç zamları geri çekilsin", "Kolaysa sen öde Rektör" yazılı pankartlarla bir araya gelen öğrenci grubu, "Müşteri değil öğrenciyiz" şeklinde slogan attıl Grup adına konuşma yapan Cesur Altınkaya, harç zamlarının geri çekilmesi gerektiğini savunarak, KTÜ yönetiminin YÖK’ün aldığı kararlara uymadığını ileri sürdü. YÖK yönetimin verdiği demeçlerde harçların kaldırılacağı mesajının verildiğini belirten Altınkaya şöyle konuştu: “AK Parti ve YÖK’ün zam yapmayacakları açıklamalarına rağmen harç uygulaması KTÜ’de yürürlüğe konuldu. YÖK başkanın demeçleri ve tavırları bu uygulamanın kaldırılacağı yönündeydi. Ancak bütün bunların aksine KTÜ yönetimi, bu harç uygulamasını sürdürmeye devam ettirmektedir. Derhal harç zamları durdurulmalıdır. Bu tutum devam edecek olursa harçları ödemeyeceğiz.

Yapılan açıklamaların ardından grup aralarında 2 temsilci seçerek Rektör ile görüştürmek istedi. KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ise görüşme talebini geri çevirdi. Grup görüşme taleplerinin reddedilmesi sonrası olaysız bir şekilde dağıldı.

Konu hakkında basın mensuplarına kısa açıklamada bulunan Özen, öğrencilerin iddialarının asılsız olduğunun altını çizerek, KTÜ yönetimi olarak hukuk çerçevesinde hareket ettiklerini dile getirdi. Kendilerine konuya ilişkin YÖK tarafından her hangi bir yazılı belge ulaşmadığını da sözlerine ekleyen Özen, “Öğrenciler bizim keyfi tutum içinde olduklarımızı belirtiyor. Biz hukuk ne diyorsa, yönetmelik ne diyorsa onu yapıyoruz. Burada asla hukuksuz bir işlem yapılmamaktadır. YÖK’ten söz konusu uygulamaya ilişkin hiçbir yazı gelmemiştir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.