Horonun birincisi Büyükçekmece

Horonun birincisi Büyükçekmece
Büyükçekmece Belediyesi Altınköprü Halk Dansları Topluluğu Folklor Eğitim Spor Kulübü öğrencileri İstanbul İl Yarışması’nın Yıldızlar Kategorisi’nde Horon dalında 1’inci oldular.

Kutlamaya Akgün De Katıldı


Horon dalının birincisi olarak Bölge Yarışması’na katılmaya hak kazanan başarılı folklor ekibi, Dalyan Cafe’de kendileri için düzenlenen kutlama organizasyonunda bir araya geldiler. Velileri ile birlikte keyifli bir gün geçiren folklorun yıldızları, Büyükçekmece Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Akgün ile bir araya geldiler. Folklora gönül veren eğitmenlerinin ışığında yeni bir başarıya daha imza atan öğrencileri gönülden kutladığını söyleyen Başkan Akgün, öğrencilere ve velilerine hitap ettiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı:


Kültür Etkinliği Sınır Tanımaz


“Folklor eğitimi alan çocuklarımızın birinciliklere, şampiyonluklara alışmış bir kent haline gelen Büyükçekmece’yi uluslararası organizasyonlarda da temsil edeceklerine inanıyorum. Kültür sanat etkinlikleri, spor etkinlikleri sınır tanımaz. En iyi festival ödülünü kazanan Büyükçekmece Festivali buna en büyük örnektir. Misafir ettiğimiz ülkelerin temsilcileri, farkında olmadan Büyükçekmece’nin ve Türkiye’nin reklamını yapıyor bu organizasyon sayesinde. Bu çocuklarımız da o ülkelerin temsilcileri gibi kardeş şehirlerimizin festivallerine katılarak ufuklarını daha da genişleteceklerdir.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.