İBB Başkanı Topbaş, Okul Açılışı Yaptı

İBB Başkanı Topbaş, Okul Açılışı Yaptı
Başakşehir Şehit Polis Mustafa Erdoğan Ortaokulu'nun hizmete alım töreninde yaptığı konuşmada "Son dönemlerde yakinen takip ettiğiniz gibi, Türkiye'nin istikrarını bozucu, bölgedeki ve dünyadaki etkinliğini sarsıcı olayları yine gündeme getiriyorlar.
Başakşehir Şehit Polis Mustafa Erdoğan Ortaokulu'nun hizmete alım töreninde yaptığı konuşmada "Son dönemlerde yakinen takip ettiğiniz gibi, Türkiye'nin istikrarını bozucu, bölgedeki ve dünyadaki etkinliğini sarsıcı olayları yine gündeme getiriyorlar. Ama inanıyorum ki halkımızın feraseti bunların hepsinin üstesinden gelecektirö dedi. Törende konuşan Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca ise Sarıgül'ün adaylığına değinerek 'Son günlerde bazı 'güller' çıktı, Sarıgül Marıgül gibi. Ama inanıyorum ki 30 Mart'ta bütün oynanan oyunlara rağmen bu millet onu buradan 'morgül' olarak göndereceksinizö şeklinde konuştu.


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, İBB KİPTAŞ tarafından yapılan Başakşehir Şehit Polis Mustafa Erdoğan Ortaokulu'nun hizmete alım törenine katıldı. Törene Şehit Polis Mustafa Erdoğan'ın ailesinin yanı sıra Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Harun Karaca ve Ünal Kaçır, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım da katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sırasında şehidin annesi Tuğba Erdoğan'ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

"SARIGÜL'Ü MORGÜL OLARAK GÖNDERECEKSİNİZ"

Törende konuşan Ak Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına değinerek, "Son günlerde bazı güller çıktı, Sarıgül Marıgül gibi. Ama inanıyorum ki, 30 Mart'ta bütün oynanan oyunlara rağmen bu millet onu buradan morgül olarak göndereceksiniz" dedi. 17 Aralık operasyonuna da değinen milletvekili Karaca, "Son günlerde oynanan oyunların hepsini hep beraber seyrediyoruz. Şuna inanıyoruz ki, millet olarak bunların hiçbirini hak etmiyoruz. 4 günde bu memleketin 50 milyarını (almaya) kimsenin hakkı yok. Herkesin cebinden 500 küsür lira para çıkmasına kimsenin hakkı yok" diye konuştu.

"BİRİLERİ HALEN NERELERDE OLDUĞUNUN FARKINDA DEĞİLLER"

Kadir Topbaş da, İstanbul'un dünyanın pek çok kentine model olduğunu söyleyerek, "Bizde maalesef hala hayranlıklarını gizleyemeyen, İstanbul'u farklı modellere sokacağım diye iddia eden, gerçekleri göremeyen insanlar var. İstanbul çok farklı bir noktaya geldi. Dünya bunu konuşuyor. Nasıl başardığımızı sormakta. Ama birileri halen nerelerde olduğunun farkında değiller. Farklı modelleri kendilerine ölçü alacağını söylüyorlar" dedi. İBB olarak KİPTAŞ eliyle bugüne kadar 25 adet okul yaptıklarını anlatan Topbaş, "Bin 27 derslik demektir bu. Fatih, Esenyurt, Zeytinburnu'nda 3 tane daha okul inşaatının hazırlıklarını yapmaktayız" diye konuştu. Topbaş, İstanbul'a yaptırılan okulların maliyetinin 141.3 trilyon olduğunu belirterek, "Van ve Erciş depreminden sonra mükemmel bir imam hatip lisesi yaptık. Takriben bize maliyeti 18 trilyon lira. 141.3 trilyon sadece bizim kesemizden İstanbul'da yaptığımız eğitime destek ve yardımdır" dedi.

"HALKIMIZIN FERASETİ BUNLARIN HEPSİNİN ÜSTESİNDEN GELECEKTİR"

Son günlerde yaşanan gelişmelere de değinen Topbaş, "Son dönemlerde yakinen takip ettiğiniz gibi, Türkiye'nin istikrarını bozucu, bölgedeki ve dünyadaki etkinliğini sarsıcı olayları yine gündeme getiriyorlar. Ama inanıyorum ki, halkımızın feraseti (sezgisi) bunların hepsinin üstesinden gelecektir. Türkiye'yi daha farklı yerlere taşıyacağız. Onlar beklentilerinin karşılığını bulamayacaklar" diye konuştu.

"ÇOCUKLARIMIN YANINDA HABER VE BELGESEL DIŞINDA TELEVİZYON İZLEMEDİM"

Topbaş, velilere de seslenerek, "Çocuklarınızın kimlerle arkadaşlık ettiğine dikkat edeceksiniz" dedi. Ailelere, çocuklarına iyi bir model olmalarını söyleyen Topbaş, "Siz evinizde kitap okumuyorsunuz, televizyon başından, dizilerin başından ayrılmıyorsanız çocuğunuza 'oku' deseniz de çok etkili olamazsınız. Çünkü ilk örnek ailedir. Siz eğer yaşamın içerisinde güzel model olduysanız çocuk da hayatını öyle tutacaktır. Kitap okuyan bir ailenin evladı kitap okumaya alışacaktır. Kendim ilk çocuğumdan itibaren hiçbirinin yanında televizyon izlemedim, haber ve belgesellerin dışında. ya gazete okudum ya kitap okudum. Bugün hamdolsun çocuklarımız gayet iyi yetiştiler. Televizyon merakları olmadı" dedi.

Topbaş, konuşmasının ardından okul müdürü Oğuz Aydoğan'a gönder bayrağı hediye etti. Ardından Topbaş, şehit ailesi ve okulun öğrencileri ile birlikte kurdele kesti. Okulu gezmek üzere binaya giren Topbaş, şehit ailesiyle 21 Mart 2012 yılında Şırnak kırsalında şehit olan 1988 doğumlu Mustafa Erdoğan'ın hayatının kaleme alındığı panonun önünde fotoğraf çektirdi. Kapalı spor salonu, fen, yabancı dil ve bilgisayar laboratuvarlarının bulunduğu okulu gezen Topbaş kapalı spor salonunda antreman yapan öğrencilerle de fotoğraf çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.