İlk istifa kararı DEĞİRMENCİ'den...!

İlk istifa kararı DEĞİRMENCİ'den...!
CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci, milletvekilliği aday adaylığını örgüt toplantısında partililerine açıkladı. MYK'nın aldığı "Tavsiye" kararı gereği Değirmenci'nin, önümüzdeki hafta istifası bekleniyor. Örgüt toplantısında konuşan İlçe Başkanı S

Bu Türkiye'nin son seçimi olabilir

Değirmenci, Silivri'de gerçekleştirilen örgüt toplantısının açılışında yaptığı konuşmada kılcal damalar projesine değindi. Önümüzdeki genel seçimin önemine dikkat çeken Değirmenci, "CHP Silivri ilçe yönetimi olarak yaklaşık 15 gün sonra bir  yılını dolduracak bir yönetimiz. Son örgüt toplantısına başkanlık eden bir ilçe başkanıyım. Muhtemelen önümüzdeki pazartesi günü ilçe başkanlığından istifamızı vereceğiz. Dikkatinizi 5,5 ay sonra yapılacak olan genel seçimlere çekmek istiyorum. Bizim her türlü kişisel problemlerimizi bir tarafa bırakmak gerektiğine işaret eden çok önemli bir seçim. Türkiye’nin son seçimi. AK Parti’yi bu seçimde de iktidardan düşüremezsek, 4 yıl sonra çok geçmiş olacak, yapacak çok da bir şey olmayacak." dedi. 

 

Başkanımızın arkasındayız

Selami Değirmenci'nin ardından söz alan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da, Değirmenci'ye destek verdi. Değirmenci'nin 15 yıllık Belediye Başkanlığı dönemine işaret eden Işıklar, Selami Değirmenci faktörünün bölge için önemini anlattı. Işıklar konuşmasında "Bu günün bizim için başka bir özelliği de var. Burada ilçe başkanımızın söylediği gibi, bizi biz yapan değerli kılan, bağımsız laik bir Türkiye’yi savunan kitle partisi sadece CHP’dir. Önümüzdeki seçimlerde partililerimizin referandumda gösterdiği çabayı gayreti gene göstereceğinden hiç şüphem yok. Geçen hafta, başta ilçe başkanımıza olmak üzere ilçe yönetim kurulu üyelerimize belediye meclis üyelerimize, yaşadığımız bu oldu bittiye getirilme anlayışına, dik durmaya, dik durarak örgütüne sahip çıktığı için bir kez daha huzurlarınız da teşekkür ediyorum. Sizlerden aldığım inanç  ve geven duyusu hiçbir şeye değişilemez. Bizim hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yoktur. Geçmişten aldığımız kötü mirasın üstüne bu, adaletle hakkaniyetle, aydınlıkla bir Silivri yönetme anlayışını mutlaka ve mutlaka yerleştireceğiz. Çünkü Silivri’nin geçmişinde bu vardı. Bundan sonrasında da bu olacak. 6 ay sonra olacak seçimlere yaklaşıyoruz. Bu süreçte daha bugünden çıkıp cesaretle adayım, bu yolda bende varım dediği için, partide kendini kurucu olarak söyleyen ve bunu art niyetle kullanan insanlardan arındırmak için işte bu gücü bu cesareti gösteren başta ilçe başkanımıza teşekkür ediyorum çıktığı yolda da başarılar diliyorum. Partimizin daha çok oy alabilmesi da çok başarıya ulaşabilmesi, Silivri’mizin kanatlanması, sorunlarının el birliği ile çözülmesi geleceğinin aydınlanması, onu geleceğe taşımak  adına bütün çabayı koyacağımıza inanıyorum. Gönlümüzden çıkmıyor iktidar olmak zorundayız. Bu dengeyi değiştirmenin, karanlığa dur demenin yolu iktidardan geçiyor. Onun için bu yapı taşlarını çok iyi seçmemiz gerekiyor. İşte örneklerden yola çıkarak, yerel sorunları çözebileceğine inandığımız, iç içeliği yaşamış kendini bu işe adamış kim varsa onu koyacağız. O örneklerden bir tanesinin de ilçe başkanımızın olduğundan hiç şüphem yok. Başka adaylar da olabilir partimizin onlara da sahip çıkacağına inanıyorum. Onlara da başarılar diliyorum. Fakat geçmişte tabi ki bir hakkaniyet bir ölçü varsa bununda teslim edilmesi takdir edilmesi kanaatindeyim. Biz başkanımızla 15 yıl birlikte görev yaptık. Emeğini çabasını biliyorum. Önemli olan bunu partimizin de bilmesini umuyorum. Bunu anlatmak konusunda elimizden gelen ne varsa ben taahüd ediyorum. Bu başarıyı hep birlikte çalışarak el birliği ile geçmişi unutarak, kırgınlıkların üzerine geleceği kurmadan üzerimize düşeni yapacağımı huzurlarınızda tekrar ediyorum.” dedi.

Değirmenci meclis üyelerine çattı

Örgüt toplantısının devam ettiği esnada toplantı salonunun arka kısmında konuşan bir meclis üyesinin "Belediye bizim. Biz ne istersek o olur yönündeki sözlerine kızan Selami Değirmenci meclis üyelerine de sitem etti. Değirmenci "Şuanda kulağıma da geliyor gerçekten çok üzülüyorum. Biz bu güne kadar olan çalışmalarda Belediye başkanımızın olağan üstü desteği olduğunu her fırsatta beyan ettim. Kendisine teşekkür ediyorum. CHP hepimizin. Ama içeride bir arkadaşımız diyor ki belediye bizim biz istediğimizi yaparız. Böyle bir şey yok. Bunu söylemeye hakkın olamaz arkadaşım. Ben nasıl bu örgütün elemanıysam, bir meclis üyesi de bu partinin bir görevlisi. Ben ne istersem yaparım demek doğru değil. Orası babanın çiftliği değil. Bu laflar zoruma gidiyor orası kimsenin çiftliği değil." diyerek tepki gösterdi.

Belediyeyi temsilen hiç kimse benim dışımda söz söyleyemez

Değirmenci'nin sitemini haklı bulan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ise söz alarak "Kimse belediye şöyle tavır alır diyemez. Burada belediyeyi temsil eden benim. Belediye adına ben, parti adına Selami Değirmenci söz sahibidir. Bunun dışında kimsenin bu hak ve yetkiyi kendisinde görüp konuşmasına izin vermem. Gereğini yaparım" dedi. Sert konuşan Işıklar konuşmasında şunları söyledi: "Bu aile ortamı gibi olan yerde, duygusallığın ağrı bastığı bir durum olabilir. Duyusallığı bir kenara bırakabiliyorsanız eğer siyaset çevreniz için sevdikleriniz için yararlı bir hale gelebilir. Geçmişte bir şeyler yaşanmış olabilir. Onun öncesinde de başka bir arkadaş çevresi olmuş olabilir. Dernekle bir partiyi bir birine karıştırmamamız lazım. Burada alınganlık yapmamamız lazım. Burada belediye adına konuşmayı ancak ben yaparım. Bunun dışında kimsenin kalkıp belediyeyi temsilen, belediye şöyle bir tavır koyar, böyle bir tavır koyar deme lüksü yok. Bu yetkiyi kimsenin kullanmasına izin vermem. Gereğini de yaparım. Böyle bir şey olmaz. Partiyi kim temsil ediyorsa o konuşacak, belediyeyi kim temsil ediyorsa o kunuşacak. Ben burada kiminle daha fazla oy alabilirsem onun peşinde koşarım. Benim bir belediye başkanı olarak ilçemizi en iyi temsil edecek olanın arkasında durmamın ne gibi bir eksiği olacaktır. Partimizin gösterdiği adayın kesinlikle arkasında olacağız."

Haber: Fatma Sarıbıyık

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.