İmamoğlu'nun ilk deney tecrübesi

İmamoğlu'nun ilk deney tecrübesi
Hüseyin Yıldız Anadolu Lisesi’nde düzenlenen 2. İlim Şenliği’nin açılışına katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kimya öğrencilerinin proje olarak hazırladığı “ateş kullanmadan pamuk yakma” isimli deneyi bizzat kendisi yaptı, deneyi başarıyl

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hüseyin Yıldız Anadolu Lisesi 11-D Sınıfı kimya, biyoloji ve fizik sınıfı öğrencilerinin projelerini tanıttıkları 2. İlim Şenliği programına katıldı. Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı ile birlikte şenliğin açılış kurdelesini kesen Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bilimsel gelişmelerin önünü açmak için özellikle gençlerimizi desteklemek en önemli vazifelerimizden. Öğrencilerimizin bu projeleri gerçekten çok yaratıcı ve zekice. Hepsini tebrik ediyorum” diye konuştu.

 İmamoğlu, Deneyi Başarıyla Uyguladı

 2. İlim Şenliği kapsamında sergilenen bilim projelerini ve uygulanan deneyleri tek tek inceleyen Belediye Başkanı İmamoğlu, bir kimya deneyini de öğrencilerin yardımıyla kendisi yaptı. Potasyum, etil alkol ve sülfirik asit gibi maddeleri kullanarak ateş kullanmadan pamuk yakma deneyini başarıyla gerçekleştiren İmamoğlu, pamuk birden alev alınca gülümseyerek, “İşte buyurun, kimyager de olduk” dedi.

 “Her Biriniz Bilime Işık Tutacaksınız”

 Ekrem İmamoğlu, birbirinden ilginç keşifleri keyifle incelemeye devam etti. Özellikle standlarda tanıtılan zıplayan baloncuk, kabartma tozuyla yanardağ yapımı, sihirli mürekkep, yanardöner, güneş enerjisi ile çalışan bot ve akıllı tencere gibi projelerle dikkat çeken gençlerle sohbet eden İmamoğlu, öğrencilerin başarılarını kutlayarak, bilime ışık tutacak birçok önemli çalışmanın gençlerden çıkacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.