İpler kopma noktasında

İpler kopma noktasında
YÖK Başkanı'nın, art arda büyük skandallara imza atan ÖSYM Başkanı ile ilgili 'İyi yönetici değil, ben olsam çoktan istifa ederdim' şeklindeki açıklamaları, iki kurum arasındaki gerginliği su yüzüne çıkardı.
 YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcanın, art arda skandallara imza atan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir hakkında Cumhuriyete yaptığıİyi bir yönetici değil, ben olsam çoktan istifa ederdimaçıklaması, iki kurum arasında bir süredir yaşanan gerginliği su yüzüne çıkardı.

Açıklamayla iki kurum arasındaki ipler kopma noktasına geldi. Prof. Özcanın dolaylı olarak istifa etmesini istediği Prof. Demirin şimdi ne yapacağı merak edilirken, ÖSYMde konu hakkında çeşitli iddialar ortaya atıldı. ÖSYM kulislerinde Prof. Demirin artık daha fazla kurumun başında kalamayacağı, kalması durumunda YÖK Başkanının istifa etmesini istediği Prof. Demirin başkanlığında yapılacak bütün sınavların tartışmalı hale geleceği görüşü belirtiliyor. ÖSYMde Prof. Demirin kısmen sona eren sınav döneminin ardından istifa etmeyi düşündüğü konuşuluyor. Bu kapsamda Demirin bu hafta içinde istifa kararını açıklayabileceği belirtilirken, Prof. Demirin bir süre daha kurumun başında kalıp Kamu Personeli Seçme Sınavının (KPSS) ardından da görevini bırakabileceği ifade ediliyor.

Eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, ÖSYM Başkanı ile ilgili konunun soruşturma aşamasına gelmesinin hoş bir durum olmadığını belirterek, Soruşturma aşamasına gelmeden bu sorunun çözülmesinde isabet vardı. Soruşturmada son kararı Danıştay verecek diye konuştu.

Disiplin soruşturması istedi

Prof. Demir’i dolaylı olarak istifaya çağıran Özcan, AA’ya yaptığı değerlendirmede de Demir hakkında ceza soruşturması açılmasına “hayır”, disiplin soruşturması açılmasına ise “evet” oyu verdiğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.