Kardeşlikte 10. yıl

Kardeşlikte 10. yıl
Kardeş şehir Gelsenkirchen’de düzenlenen çalışma ziyaretine “Büyükçekmece-Gelsenkirchen Kardeşliğinde 10. Yıl Kutlamaları” damgasını vurdu.

2004 yılında iki şehir arasında imza edilen “Kardeş Şehir Protokolü” sonrasında, sayısız ortak proje gerçekleştiren taraflar, kardeş okul ve kardeş dernek projeleriyle ilişkilerini daha da güçlendiriyor.

 
BİR KARDEŞ OKUL DAHA

Gerçekleştirilen ziyaret esnasında Gesamtschule Horst Okulu ile Büyükçekmece Özel Alkev Okulları kardeş okul protokolü imzaladı. Almanya Gelsenkirchen’de düzenlenen kardeş okul protokol törenine Büyükçekmece Delegasyonunu oluşturan; Belediye meclis üyeleri, iş adamları, öğretmenler katıldı. Gerçekleştirilen protokol ile kardeş okullara bir yenisini daha eklemiş oldu.

Gelsenkirchen Belediye Başkanı Frank Baranowski  ile şehrin “Altın Protokol Kitabı”nı da imzalayan Belediye Meclis Üyesi Coşkun Tanış, “Geçirmiş olduğumuz 10 yıl süre zarfında düzenlenen delegasyon gezileri sayesinde birçok birliktelik kurulmuş, kardeş okul ve kardeş kulüp projeleri ortaya çıkmıştır. Bu birlikteliklerin oluşturduğu yeni projeleri ve dostlukları görmek, her yıl bunlara yeniden şahit olmak bizleri onurlandırıyor. Dilerim ki şu an 10. Yıldönümünü gerçekleştirdiğimiz Büyükçekmece ve Gelsenkirchen şehirleri arasındaki “kardeşlik” gelecek nesillere daha güçlü, daha yeşil, daha taze ve daha büyük ulaşır.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.