Kavaklı'ya üniversite geliyor...

Kavaklı'ya üniversite geliyor...
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kavaklı Mahallesi’nde gerçekleştirdiği halk toplantısında yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, 2011 yılında yapılması planlanan projeleri paylaştı.
Başkan Özcan Işıklar; “Silivri’de üniversitelere yer verdik. Üniversiteler konusunda Gümüşyaka’da çok yakında bir tanesinin temelini atacağız. Burada da Marmara Üniversitesi’ne yer tahsis ettik. Bu güne kadar kaybedilen zamanın telafi edileceğini düşünüyorum. Önemli olan burada bir üniversite olması, biz bunun önünü açmış olduk.  Kavaklı’ya ait olan bu yeri tahsis ettik, artık orada bir eğitim alanı olacak. A ya da b üniversitesi, adının ne olduğunu önemi yok. Eninde sonunda Kavaklı’ya üniversite gelecek ve Kavaklı’nın hayat standardı değişecek. Biz o araziyi bu iş için tahsis ettik, başka bir iş için kullandırmayacağız. Birilerine peşkeş çekilmesinin önünü de kapamış olduk. Artık bu arazi Kavaklı’nın ortak malı ve kutsal bir amaç için kullanılacak” dedi.

IŞIKLAR; “KAVAKLI’NIN GELECEĞİNİ PAYLAŞMAYA GELDİK”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, halk toplantısında gerçekleştirdiği konuşmasında; “Bu toplantıları, düşüncelerimizi karşılıklı olarak paylaşmak ve beraberce bir yol haritası çizmek için gerçekleştiriyoruz. Sorunlarımızı beraber paylaşarak, kaynak ve imkânları da ortaya koyarak, mahallemizle ilgili neler yapabileceğimizi planlayalım ve bu düşüncelerle yapacaklarımızı birlikte hayata geçirelim istiyoruz. Buraya Kavaklı’nın sorunlarını ve geleceğini paylaşmaya geldik. Kamu kaynaklarını kullanıyoruz, sizlerin alın teriyle kazanıp ödediğiniz verginin nerelere gittiğini, nasıl kullanıldığını ve neler yapılacağını bilmek en doğal hakkınız. Biz de bunun hesabını vermek için buradayız. Değerli hemşerilerim, bugünlere nasıl geldik oradan başlamak istiyorum. Bildiğiniz gibi 29 Mart 2009’da kapandıktan sonra, Kavaklı gibi 7 tane belediyeyi teslim aldık. Bu süreçte kapanan belediyelerin bütün planlarını, hesaplarını, bugüne kadar yapılmış bütün işlemlerini, uygulamalarını belediyemize devraldık. Belde belediyelerinin kapatılmasıyla Selimpaşa’dan Gümüşyaka’ya kadar uzanan sahil bandı üzerinde, 45 km uzunluğunda büyük bir şehir haline geldik. Belediyelerin kapanmasıyla ortaya çıkan manzara bu. 860 km2 büyüklüğünde, 150 binle 200 bine yakın kış nüfusu olan, birçok ilden daha büyük bir ilçe haline geldik.

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ HAYATA GEÇİRDİK”

Kavaklı’nın, bu bölge içerisinde en çok hizmete ihtiyacı olan beldelerden bir tanesi olduğunu biliyoruz. Biz kapanan beldelerden sonra, genel olarak tespit ettiğimiz, hepimizi ilgilendiren sorunlara karşı çözümler ürettik. İlçemizde insan odaklı üç önemli konuda çok önemli projeler hayata geçirdik. İnsanı çevreleyen sağlığı, fakirliği, muhtaçlığı, işsizliği ve eğitimi ele alan projeler ürettik. Bu hizmetlerimizi belirli bir noktaya getirerek, sürekli hizmet vermesini sağladık” dedi. Işıklar, hayata geçirdiği en önemli üç projesi olan Silivri Belediyesi Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi, Silivri Gıda Bankası ile Kariyer İstihdam Ofisi’nin çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler vererek; mahalle sakinlerine, çevresinde gerçek ihtiyaç sahibi, engelli ve işsiz bireylerin belediyeye yönlendirilmesi konusunda da ricada bulundu. Tarımsal çalışmalardan ve Silivri Belediyesi Kültür Merkezi etkinliklerinden de bahseden Işıklar; “Çalışmalarımızı daha da kurumsallaştırarak, ilçemizde sosyal belediyeciliği hayata geçirdik.” şeklinde konuştu.  

“KAVAKLI’YA ER YA DA GEÇ ÜNİVERSİTE GELECEK”

Marmara Üniversitesi’ne Kavaklı’da tahsis edilen yer ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Işıklar; “Silivri’de üniversitelere yer verdik. Üniversiteler konusunda Gümüşyaka’da çok yakında bir tanesinin temelini atacağız. Burada da Marmara Üniversitesi’ne yer tahsis ettik. Bu güne kadar kaybedilen zamanın telafi edileceğini düşünüyorum. Önemli olan burada bir üniversite olması, biz bunun önünü açmış olduk.  Kavaklı’ya ait olan bu yeri tahsis ettik, artık orada bir eğitim alanı olacak. A ya da b üniversitesi, adının ne olduğunu önemi yok. Eninde sonunda Kavaklı’ya üniversite gelecek ve Kavaklı’nın hayat standardı değişecek. Biz o araziyi bu iş için tahsis ettik, başka bir iş için kullandırmayacağız. Birilerine peşkeş çekilmesinin önünü de kapamış olduk. Artık bu arazi Kavaklı’nın ortak malı ve kutsal bir amaç için kullanılacak” dedi.

“RANT CENNETİNE DÖNÜŞMESİNİN ÖNÜNE GEÇTİK”

Bölgeyi ranttan ve yağmadan uzak tuttuğunu belirten Işıklar şunları söyledi; “Kavaklı’nın özellikle yol ihtiyaçlarını biliyoruz. Mahallemize tretuvar ve yol yapımı gerçekleştirdik. Zaman zaman yaptıklarımız belki çok fazla görülmeyebilir. Silivri’nin 860 km2 olan dağınık alanında yaptığınız çalışmalar görülmeyebiliyor. Biz bölgede ihtiyaç ne ise imkânları ve kaynakları akıllıca kullanarak yapmaya çalışıyoruz. Başkan Yardımcımız Zafer Bey yapılan çalışmalar hakkında size bilgi verecek. Biz, burasını yağmalamaya, rant cennetine çevirmeye çalışanlardan uzaklaştırdık. Bununla da yetinmeyeceğiz, hayatınızı kolaylaştıracak, güzelleştirecek, hepinizi huzur içerisinde, iyi bir gelecek sağlayacak bir yönetim biçimiyle hareket ediyoruz. Bu idealimizden de hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz.”

KAVAKLI’YA MEYDAN DÜZENLEMESİ

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kavaklı Mahallesi’nde gerçekleştirdiği halk toplantısında yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, 2011 yılında yapılması planlanan projeleri paylaştı.

AYDOĞAN KONSEY ÇALIŞMALARINI AKTARDI

Mahalle Konseyi Sorumlusu Muharrem Aydoğan, Başkan Işıklar’ın ardından gerçekleştirdiği konuşmasında konseyin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Mahallelerde gerçekleştirilen toplantıları ve alınan kararları aktaran Aydoğan, Halk Toplantılarının her mahallede sıklıkla yapılacağını belirtti.

ERCAN ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Ercan, Kavaklı Mahallesi’nde yapılan çalışmaları ve yapılması düşünülen projeleri sunum eşliğinde aktardı. Ercan şu bilgileri verdi; “Kavaklı Mahallesi’nde yapılan çalışmalarda toplamda 55.994 metre yol iyileştirme, 2.248 metre yağmur suyu şevi açılması, 630 metre yağmur suyu döşenmesi, 377 ton asfaltlama çalışması, 5380 metre2 parke taşı çalışması, 1135 metre çamur temizliği, 7000 metre kar küreme çalışması yapıldı.” Ercan ayrıca, Kavaklı Mahallesinde yapılması planlanan Kapalı Pazar Yeri ile Meydan Düzenlemesi projelerini de fotoğraflı sunum eşliğinde anlattı. Toplantı, vatandaşların sorunları ve mahalleyle ilgili taleplerini Başkan Işıklar’a iletmesinin ardından sona erdi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.