Kep atmanın yaşı yok

Kep atmanın yaşı yok
Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi 'Evden Yeniden Okula Projesi' ile eğitim gören kadınlar mezun oldu. Mezuniyet sevinci yaşayan Büyükçekmeceli kadınlar diploma alıp, kep fırlattı

Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi 'Evden Yeniden Okula Projesi (EYOP)' ile mezunlarını vermeye devam ediyor.  Eğitimini yarıda bırakmış ya da hiç okuma yazma bilmeyen vatandaşlara diploma kazandırmayı amaçlayan Evden Yeniden Okula Projesi’nin (EYOP), bu yılki mezuniyet töreni Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Mezuniyet törenine, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün eşi Hatice Akgün, Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner, öğretmenler ve öğrenci yakınları katıldı. Mezuniyet törenini hep birlikte yaşayan kadınlar, diplomalarını alıp kep fırlattı.

Mezuniyet sevinciyle duygu dolu onlar yaşadığını söyleyen Evran Elçi, “Ortaokul 2’den terk etmiştim.  Sonra liseye başladım. Onun devamında da EYOP ile tanıştım. Sonunda mezun oluyoruz. Çok güzel bir duygu” dedi.

Ayfer Bakırsan, işe girince okulu 8.sınıf yarıda bıraktığını emekli olduktan sonrada EYOP sayesinde okuluna devam etmeye başlayacağını anlattı.

Kadınları mutlu günlerinde yalnız bırakmayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün eşi Hatice Akgün, bunun bütün belediyelerin yapması gereken bir proje olduğunu belirterek, “Bugün öğrencilerimizin mezun olması bizi çok sevindiriyor. İlerisi için çok büyük bir umut” dedi.    

Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner ise, Hayal etmekte bile zorlandığımız bir proje. İlkokulu burada bitiriyorlar, ortaokuldan sonra liseden mezun oluyorlar, arkadaşlarımız. Bundan daha büyük bir mutluluk olamaz sanırım” diye konuştu.

Mezuniyet töreninin ardından hatıra fotoğrafı çektiren EYOP öğrencileri, keplerini havaya atarak coşkulu anlar yaşadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.