Kız çocuklarının güvencesi Kaymakam amcaları

Kız çocuklarının güvencesi Kaymakam amcaları
Liseye gidemeyen kız çocuklar için seferberlik başlatan Büyükçekmece Kaymakamlığı, 3 yılda 480 kız öğrenciyi yeniden eğitime kazandırdı.

Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz, ilköğretim sonunda liseye gidemeyen kızlar için seferberlik ilan etti. Kaymakamlık ilk olarak bölge içerisinde sadece kızlar için üç tane kız meslek lisesi açtı. Daha sonra da proje kapsamında okul müdürleri devreye sokuldu. Okul müdürleri yazın bir aylık yaz tatilinin ardından aileleri tarafından okula gidemeyen kız öğrencileri ikna turuna başladı. Öğrencilere bir kereye mahsus kıyafet ve kırtasiye yardımı yapıldı. Aylık servis ve yemek ücreti de yine Kaymakamlık tarafından karşılandı. 

Bu proje sayesinde birçok kız çocuğu okullu oldu. Kaymakamlık tarafından bu yıl 120 kız öğrenci eğitime kazandırılırken, bu sayı 3 yılda 480 öğrenciye ulaştı. Meslek lisesini bitiren ancak üniversiteye gitmek istemeyen öğrencilerde düşünüldü. Bu öğrenciler bölgedeki fabrikalara kalifiyeli eleman olarak yerleştiriliyor. Kaymakamlık tarafından aileleri ikna edilen bu 120 kız öğrenci de arkadaşları gibi okula başlayacak.

Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz, 3 yıl önce göreve geldiğinde liseye başlayan kız öğrencilerinin az olduğunu fark etti. Gündüz, kız öğrencilerin ailelerine gelir getirmesi için okula gönderilmediğini öğrendikten sonra, İlçe Milli Eğitim Müdürü, şube müdürleri ve okul müdürleriyle toplantılar yaptı ve bu toplantıların ardından başlatılan seferberlik meyvelerini vermeye başladı.

 

Foto: Şule Karagöz, SBS’de 500 tam puan alarak Büyükçekmece’nin gururu olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.