Kültürümüz Sadık Ahmet’te can buldu

Kültürümüz Sadık Ahmet’te can buldu
Büyükçekmece Sadık Ahmet İlkokulu öğrencileri; mehterandan, Hacivat Karagöz’e, Aşık Veysel’den raksa, kara sabandan, ince el işlemesi ve Türk mutfağına kadar milli kültürümüzde yer alan her detayı okullarında sergiledi. Dönemlerinin orijinal kıyafetleriy
Büyükçekmece Mimaroba’daki güzide okullarımızdanDr. SadıkAhmetİlkokulu 4.B sınıfı öğrencileri,sınıf öğretmenleri Yasemin Şimşek önderliğinde ilginç, bir o kadar da anlamlı bir etkinliğe imza attı. Milli Kültürümüz adlı etkinlikte öğrenciler, tarihin tozlu sayfalarını araladı, kıyafetten, yemeğe, oyunlardan, kullanılan el aletlerine kadar unutulmaya yüz tutan Türk kültürünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Tarihte yolculuk

Öğrenciler, okulun giriş salonunun her köşesine ayrı bir zamana ait yaşamdan örnekler sundu. Bir köşede, ninelerimizin elle çalışan dikiş makinasından ince el işlerine, bir taraftan kara sabandan, çıkrığa, bir taraftan tuz öğütme taşından gramofona, kına tepsisinden horoz şekerine, yüzlerce yıllık yaşanmışlıkları o dönemin gerçek kıyafetleri içinde sundu. Kız öğrenciler, folklor giysileriyle konuklara bakır işlemeli fincanlardan kahve ve şerbet ikram etti. Etkinlik mehteran gösterisiyle başladı, daha sonra halk oyunlarımızdan örnekler sunan öğrenciler büyük alkış aldı. 
Annelerin desteği

Öğrencilerin bu anlamlı etkinliğine öğretmenleriyle birlikte anneleri de büyük destek verdi. Anneler günler önce başlayan etkinlik hazırlıklarında ev ve çevrelerinde geçmişe ait ne varsa çocuklarının sergilemesi için okula taşıdı. Annelerin konuklara ikram için evlerinde hazırladıkları Türk mutfağının en güzel yemekleri adeta parmak ısırttı.

Küçüklere övgü büyüklere takdir

Etkinliğe, Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Avni Sandıkçı ile birlikte daire müdürleri, siyasiler, okul idaresi ve öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Öğrencilerin renkli olduğu kadar anlamlı etkinliği büyük beğeni alırken etkinliği ev sahipliği yapan başta Okul Müdürü Selman Çakır olmak üzere sınıf öğretmenleri Yasemin Şimşek ve okul idaresi de övgü aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.