Liselilerden Şehitlere Saygı

Liselilerden Şehitlere Saygı
Bahçeşehir İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Muhsin Ertuğrul Tiyatro Salonu’nda 18 Mart 2011 Cuma günü bir program gerçekleştirdi.

Programa; Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can,  Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı, Belediye Başkan yardımcıları, müdürler, öğretmenler öğrenciler ve Başakşehir’den birçok vatandaş katıldı.

Çanakkale Zaferi’nin 96’ncı yıldönümü sebebiyle canlarını feda eden kahramanlarımızı anmak, şehitlerimizi şükranla yad etmek ve gelecek nesillere bu kahramanları anlatmak üzere toplandık diyen konuşmacının ardından Okul müdürü Ahmet Güzeloğlu konuşmasında gençlere seslenerek; “Unutmayın bu milletin onurlu vatanını seven eğitimli nice gençleri Çanakkale’de şehit oldu. İçlerinde sizin yaşınızda veya daha küçük olanlar vardı.  Bu vatan için yapılanları verilen canları unutmamanızı sağlamak için buradayız diye konuştu. Ardından sözlan Başakşehir İlçe Eğitim Müdürü İsmail Baltacı ise; “Bağımsızlığımızın, bütünlüğümüzün, özgürlüğümüzün sembolü Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığının dönüm noktası Çanakkale olmuştur “ diyerek duygularını dile getirdi.

 

Sinevizyon gösterisinin ardından, öğrencilerin, öğretmenlerinin katkıları ile sahneye koyduğu “Çanakkale Geçilmez” isimli tiyatro oyunu izleyenleri duygulandırırken büyük alkış da aldı.

 

Çanakkale’den Ezgiler adını taşıyan bölümde Öğrenciler tarafından oluşturulan koro birbirinden güzel eserleri seslendirerek Çanakkale Savaşı’nın destansı ağıtlarını seyirci ile birlikte paylaştı. Koronun seslendirdiği şarkılardan sonra program sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.