“Lisenin devamı olmamalı“

“Lisenin devamı olmamalı“
Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek, Teknopark’ı ziyaret eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu’ndan, patent alan ve ihracat yapan firmalara ayrıcalık tanınmasını istedi…

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof Dr. Davut Kavranoğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark’ını ve Davutpaşa Kampüsü’nü ziyaret etti. Teknopark ziyaretinde firmaların Ar-Ge çalışmaları konusunda detaylı bilgi alan Kavranoğlu’na, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ile Teknopark Genel Sekreteri Hüseyin Yolaç eşlik etti.

Rektör İsmail Yüksek, Teknopark’ta yer alan firmaların kiraların yüksek olmasından yakındığını belirtirken, rutin faaliyette bulunanların dışında, patent alan ve İhracat yapan firmalara kira vs konularda ayrıcalık tanınmasını istedi.

Sanayi ve bilimin böyle bir ortamda bir arada, verimli şekilde çalışmasının ümit verici olduğunun altını çizen Bakan Yardımcısı Kavranoğlu, böyle çalışmaların her zaman desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Kavranoğlu üniversitelerin, lisenin devamı gibi değil, ülkeyi ileri seviyelere taşıyacak çalışmaların yapıldığı bir yapıya bürünmesşi gerektiğinin altını çizerken, bunun en güzel örneklerinden birinin Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark'ı olduğunu belirtti.

Ayrıca Hükümet olarak yatırımı destek amacıyla önemli kararlar alındığının altını çizen Bakan Yardımcısı Kavranoğlu, bu kararlardan birinin de, nerede yatırım yapılırsa yapılsın, en geri kalmış beldede yapılmış gibi teşvik verilmesi olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.