Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin liselilerle buluştu

Meclis Başkanı  Mehmet Ali Şahin liselilerle buluştu
TBMM Başkanı Şahin:Atatürk öyle bir Cumhuriyet kurdu ki, bu ülkede bir imam çalışırsa, Meclis Başkanı da, Cumhurbaşkanı da…
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, Küçükçekmece’de öğrencilerle bir araya geldi. ‘Küçük İstanbul Buluşmaları’ adlı söyleşi programına katılan TBMM Başkanı Şahin, öğrencilere meslek hayatındaki tecrübelerini aktardı ve önemli tavsiyelerde bulundu.
 
İstanbul’un kültür ve sanat ilçesi Küçükçekmece’nin gelenekselleşmiş söyleşilerinden “Küçük İstanbul Buluşmaları”na  bu hafta TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin konuk oldu. Söyleşiye Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Belediye Başkan Yardımcıları, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Nail Bölükbaşı ve Beyoğlu Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ve ilçe sınırlarındaki çeşitli liselerden öğrenciler katıldı. TBMM Başkanı Şahin, cumhuriyetin ilan edildiği dönemde yaşanan zorlukları anlattı ve öğrencilere siyasi kimliğinden bahsederek, önemli tavsiyelerde bulundu.

SİZLER BİZİM GELECEĞİMİZSİNİZ
Söyleşi, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in hayatıyla ilgili bir kesit içeren tanıtım filmiyle başladı. Şahin; Türk milleti adına önemli bir görev üstlendiğini dile getirerek; “Türkiye Cumhuriyeti birçok zorluklarla kurulmuş ve bugünlere gelmiştir. Benim oturduğum makam bir zamanlar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sahip olduğu makamdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’miz çocuklarımıza ve gençlere armağan edildi. Çünkü sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizlerin karşısına çıktığım için farklı bir heyecan taşıyorum” diyerek, gençlerle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. 
 
CUMHURİYET SAĞLAM TEMELLER ÜZERİNDE KURULMUŞ
 
Daha önce meslek yaşamında imam hatiplik görevini de üstlendiğini dile getiren Meclis Başkanı Şahin; “Mustafa Kemal Atatürk, bu vatanı öyle sağlam ve demokratik temeller üzerine kurmuş ki bu ülkede bir köy imamı çalışırsa gayret ederse TBMM Başkanı da olur Cumhurbaşkanı da olur.” diyerek ülkemizdeki demokrasinin sağlamlığına dikkat çekti. Siyasetle ilgili olarak öğrencilerin sorularını yanıtlayan Şahin “Siyaset benim için hizmet etmek demektir. Beni bu yolda en mutlu eden şey milletimizin duasını almaktır. Siyasetin benim için en güzel tarafı budur” diyerek siyasete bakışını anlattı.  
SİYASETÇİ OLMASAYDIM, YÖNETMEN OLURDUM
Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin’in yönetmenlik merakına ilişkin bir öğrencinin yönelttiği soruya karşılık Şahin, geçmiş yıllarda senaryosunu kendisinin yazdığı ve aile bireylerinin oynadığı filmler çektiğini söyledi.
Şahin, eski dünya boks şampiyonu Muhammed Ali'nin Türkiye ziyareti sırasında Sultanahmet Meydanı'nda vatandaşlara yapacağı konuşmayı, Sultanahmet Camisi'nin hiç kullanılmayan bir minaresine çıkıp çektiğini belirterek, ''Çok kalabalıktı.  Benim için önemli bir çekimdi. Bu görüntüler sadece bende var.  Başarılı bir yönetmen olmayı ve birtakım eserler ortaya koymayı arzu ederdim. Ama olmadı.  Siyasete girdik ve yolumuza böyle devam ettik.  Ayrıca son yıllarda yaptıkları çalışmalarla Türk yönetmenlerini ve oyuncularını  çok başarılı buluyorum” diye konuştu.

ŞAMPİYON TRABZON OLSUN
Programda eğlenceli dakikalar da yaşandı. Aslen Karabüklü olan ve Galatasaray’ı tutan Şahin’e bir öğrencinin oynanacak olan Galatasaray Karabük maçı hakkında ne düşünüyorsunuz sorusuna Şahin “Trabzonspor şampiyon olsun” diyerek yanıtladı. Türkiye’nin spor alanında geldiği noktayı da değerlendiren Şahin, “Türkiye spor alanında olması gereken yerde değil, Türkiye olimpiyatlara takım olarak katılmalı, genç nüfusumuz fazla ve bu avantajımızı değerlendirmeliyiz” dedi.

MUTLAKA YABANCI DİL ÖĞRENİN
Şahin, gençlere gelecekte meslek yaşamlarıyla ilgili tavsiyelerde bulundu. Gençlerin ülkemizin en büyük güvencesi olduğunu söyleyerek “Gelecekte belki çok önemli görevlerde bulunacaksınız. Ben meslek hayatım boyunca yabancı dil eksikliğini çok yaşadım. Fırsat bulun, fırsat yaratın bir şekilde mutlaka yabancı dil öğrenin. Ne iş olsa yaparım demeyin. Hangi alanda kabiliyetiniz varsa kendinizi o alanda geliştirin. İşinizde ilkeli ve tutarlı olun. Milli değerlerinizi asla unutmayın” dedi.
Program sonunda Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nail Bölükbaşı Ve Beyoğlu Milli Eğitim Müdürü Adem Koca çiçek ve plaket takdim etti. 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.