MEKTEBİM KOLEJİ’NDE SATRANÇ TURNUVASI

MEKTEBİM KOLEJİ’NDE SATRANÇ TURNUVASI
Mektebim Koleji ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile Silivri İlçe’sindeki tüm okulları kapsayan geniş katılımlı satranç turnuvası düzenlendi.
Silivri- Mektebim Okulları’nın tüm organizasyonu üstlendiği ve Türkiye Satranç Federasyonu’nun işbirliği ile gerçekleştirilen satranç turnuvası 30-31 Mart tarihlerinde, Mektebim Koleji’nde gerçekleştirildi. Silivri İlçesi’ndeki tüm okulları kapsayan turnuvada 29 okuldan 139 öğrenci yarıştı. 2 gün boyunca kıyasıya bir mücadele yaşanan turnuvanın organizasyonundan, sporcular, sporcuların aileleri ve Türkiye Satranç Federasyon yetkilileri son derece memnun ayrıldı. 2. günün sonunda gerçekleştirilen ödül törenine, Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Kaya, Türkiye Satranç Federasyonu Yetkilileri, Okul Yöneticileri, sporcular ve aileleri katıldı.

Minikler Kategorisinde 63, Küçükler Kategorisinde 42 ve Yıldızlar Kategorisinde 38 sporcunun yarıştığı turnuvaya Mektebim Koleji’nden, Minikler A Takımı’nda Eren Güler, O. Şahin Gider ve T. Oğuz Yönet; Minikler B Takımı’nda Volkan Nojenko, Ertuğ Caner ve Başar Kırkıcı; Küçükler A Takımı’nda Toygar Dönmez, Yağız Efe Yönet ve Berkay Küçük; Küçükler B Takımı’nda Irmak Doğrul, Ece Varnalı ve Çağrı Kurtuluş; Yıldızlar Kategorisinde ise Utku Çoraklı, Yamaç Erman ve Doruk Alp Köylü katıldı. Yıldızlar kategorisinde, katılan 14 okul arasından Mektebim Koleji 2.’lik derecesi kazandı.

Ödül Töreninde Kurucu Ümit Kalko da misafirlere Mektebim Okulları’nın hedefleri ile ilgili bilgilendirici bir konuşma yaptı.
Önümüzdeki eğitim öğretim dönemi için yapılan büyük ölçekli yatırımlarla daha yaygın bir eğitim verecekleri ve böylece daha geniş kitlelere ulaşacakları müjdesini veren Kalko, hem nitelik hem de nicelik olarak büyüme hedefinde olduklarını anlattı. Nicelik olarak yapılan büyüme yatırımları ile ilgili olarak eğitim kalitesi konusunda daima daha iyiyi hedeflediklerini, bu doğrultuda yabancı dil eğitimi ile ilgili Cambridge Üniversitesi ile işbirliği yaparak Cambridge English Of School sisteminin Mektebim Kolejleri’ne adapte edileceğini ve yabancı öğretmen sayısını artıracaklarını söyledi. Ayrıca Vestel-Türkcell-Mektebim Okulları işbirliğinden bahseden Ümit Kalko, Türkiye’de Türkcell’in tablet eğitim programını kullanan 2. pilot okul olduklarını, diğer okulun da TED Kolejleri olduğunu belirtirken, yine kolejlere yapılacak bir yatırım olan Planetarium’dan bahsetti. 60m2 alana kurulacak olan muhteşem uzay deneyim merkezinden Silivri’deki tüm okul öğrencilerinin faydalanabileceğini de sözlerine ekledi. Mektebim Okulları’nın tümünde uygulanacak Öğrenci Koçluk Sistemi ile de tüm öğrencilerin okulda da onlarla ilgilenen ve takip eden bir öğretmen-velilerinin olmasını sağlayacaklarını anlatan Kurucu, İstanbul, Tekirdağ Çorlu, Çerkezköy ve Balıkesir Edremit’te açacakları yeni okullar hakkında da kısaca bilgi vererek, tüm katılımcılara ve organizasyona destek olanlara teşekkürleri ile konuşmasını sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum